Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

MEB onaylı sertifika almak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: İlgili Kursu Belirleme: Hangi alanda eğitim almak istediğinize karar verin. MEB Onaylı Kurumları Araştırma: Halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim kurumları ve özel kurslar gibi MEB onaylı kurumları araştırın. Başvuru Yapma...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
62
Helina Academy'nin sahibi Helina Hassanpour'dur. Helina Hassanpour, 30 Kasım 1991 doğumlu olup, tam 14 yıldır İngilizce öğretmenliği yapmaktadır. Anadili İngilizce olan ve 9 yıldır Türkiye'de yaşayan Hassanpour, gerekli eğitimlerle birlikte akıcı bir şekilde Türkçe konuşabilmektedir. Ayrıca...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Asimtotik davranış, bir eğrinin bir doğruya sonsuzda teğet olması durumunu ifade eder. Ayrıca, matematiksel analizde asimptotik analiz, bir fonksiyonun belirli bir değere, genellikle sonsuzluğa, yaklaşmasını tanımlayan bir sınırlayıcı davranış tanımlama yöntemidir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
17
7 inç, 17,78 santimetreye eşittir. İnç cinsinden verilen bir ölçüyü santimetreye çevirmek için inç değerini 2,54 ile çarpmak gerekir.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Üçgenin alanı, farklı yöntemlerle hesaplanabilir: Taban ve yükseklik ile hesaplama: Üçgenin alanı, taban uzunluğu ile yüksekliğin çarpımının yarısına eşittir. Formül: Alan = 1/2 x (yükseklik x taban genişliği) Kenar uzunlukları ile hesaplama: Üçgenin 3 kenar uzunluğunu biliyorsanız, önce...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Mayozun en uzun evresi Profaz I'dir. Profaz I, kromozomların yoğunlaşması ve hücrenin ortasına doğru hareketi bakımından mitozdaki profaz aşamasına benzer. Bu evrede: Nükleer zarf bozulur. Kromozomlar homolog partnerleriyle eşleşir. Tetrat, sinapsis ve krossing-over olayları görülür. Profaz I...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
18
Pergeller, kullanım amaçlarına ve türlerine göre çeşitli kategorilere ayrılır. İşte bazı pergel çeşitleri: Tek kollu pergel: Genellikle harita çalışmalarında kullanılır. Elips pergel: Elips çiziminde kullanılır. Yaylı pergel: Uçları yay üzerine yerleştirilmiştir, küçük çember çizimlerinde...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Atatürk'ün dört temel inkılabı şu şekildedir: Siyasal alandaki inkılaplar: Saltanatın kaldırılması (1922) Cumhuriyetin ilanı (29 Ekim 1923) Halifeliğin kaldırılması (1924) Toplumsal alandaki inkılaplar: Kadınlara erkeklerle eşit haklar verilmesi (1926-1934) Şapka ve kıyafet devrimi (1925)...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
Okul öncesi gelişim raporunda aşağıdaki alanlara dair bilgiler yazılabilir: Bilişsel gelişim: Dikkat odaklama, sayı sayma, nesne gruplarını eşleştirme, deney yaparken tahmin yürütme gibi beceriler. Dil gelişimi: Jest ve mimikleri kullanma, yeni sözcüklerin anlamını sorma, nezaket sözcükleri...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
28
Evet, radikalizm ve köktencilik aynı anlama gelir. Radikalizm veya köktencilik; köktenci yöntemlerle değerler sistemi ve devrimsel yollar çerçevesinde toplumsal değişim ve toplumsal yapılara odaklanan siyasi ilkeleri savunur.
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Okul öncesi dönemde toplama işlemi şu yöntemlerle anlatılabilir: Nesneleri sayma: Basit toplama işlemleri çalışma sayfaları kullanılarak, nesneleri sayma ve toplayarak doğru sonucu bulma öğretilebilir. Oyun yöntemleri: LEGO oyunu: Kağıt üzerine yazılan toplama işlemlerini legolarla yapma...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) eğitim görevlisi, gençlerin sosyal, kültürel, sportif ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla çeşitli projeler ve etkinlikler organize eder. GSB eğitim görevlisinin bazı görevleri: Eğitim programları hazırlama Gençlere yönelik eğitim ve seminer...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
29
Evet, matematik mühendisleri iş bulabilir. Matematik mühendisleri, aldıkları çok yönlü lisans eğitimi sonrasında, kendi kariyerlerini kendileri şekillendirme esnekliğine sahiptirler. Başlıca iş olanaklarını saymak gerekirse, matematik mühendisleri; akademisyen, veri bilimci, iş analisti, yazılım...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
25
Recep Tayyip Erdoğan iki kez cumhurbaşkanı olmuştur. İlk olarak, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ilk doğrudan halk oylamasında %51,79 oy alarak 12. Türkiye cumhurbaşkanı seçilmiştir. İkinci olarak, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde %52,18 oy oranıyla...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
23
FF'li geçmek, üniversitelerde kullanılan harfli not sisteminde dersten başarısız olmak anlamına gelir. FF notu alan bir öğrencinin, o dersi bir sonraki dönemde tekrar alması ve geçerli bir not elde etmesi gereklidir. Ayrıca, oyunlarda "FF" kısaltması "forfeit" kelimesinin kısaltması olarak...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
21
Dünya'nın 7 günlük hafta sistemine sahip olmasının nedeni, Mezopotamya'da yaşayan Babillilere dayanır. Babiller, 7 gök cismini (Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn) kutsal kabul ediyorlardı. Ay'ın döngülerini daha iyi takip edebilmek için bir ayı yedi haftaya böldüler ve her...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
24
Tercümanlık için okunabilecek bazı bölümler: Mütercim-Tercümanlık Bölümü Üniversitelerin DİL-1 puan türüyle öğrenci alan bu bölümünde, yazılı ve sözlü çeviri teknikleri, çeviri kuramları ve farklı alanlarda (hukuki, tıbbi, teknik, edebi çeviri vb.) uzmanlık çevirileri gibi dersler verilir...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
22
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Öğrenci Bilgi Sistemi'ne (OBS) giriş yapmak için aşağıdaki adımları izleyin: obs.gtu.edu.tr adresine gidin Giriş sayfasında, T.C. Kimlik No veya Passport No ile E-Posta ve Şifre bilgilerinizi girin. "Sayıların Toplamı" alanını doldurun ve "Giriş" butonuna...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
55
Epitelin bazı görevleri: Koruma: Vücudu dış etkenlerden korur ve iç boşlukları kaplar. Emilim: Örneğin, ince bağırsağı döşeyen epitel, besinleri emer. Salgılama: Salgı üretip dışarı veya kana verir. Yüzeyel madde taşınımı: Örneğin, soluk borusunu döşeyen epitel, titrek tüyleriyle madde taşır...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
16
UBIS farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilmektedir: İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgi Sistemi UBİS, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin ders programlarını, notlarını ve duyurularını takip edebildiği, akademik kaynaklara ulaşabildiği bir platformdur. Uzaktan Batarya Yönetim ve...
Yanıtlar
0
Görüntüleme
33
Geri