Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bozuk din kitabındaki tabirler Sual: Dinimizi yeniden yorumlayarak değişiklikler yapmaya çalışan kitabın altı çizilen yerlere bir cevap verilebilir mi? CEVAP Bu kitap, dini öğretmek için yazılmamış, aksine önceki asırlarda yaşamış muteber Ehl-i sünnet âlimlerine karşı bir tepki, bir reddiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Mezhepsizce yazılan kitap Reformcu diyor ki: (Bu kitapta herhangi bir mezhep veya meşrep esas alınmamıştır. Aksine mezhep-meşrep ayırımı yapılmamış, icma ve kıyasa yer verilmemiş, sadece Kur’an ve Sünnet esas alınmıştır.) CEVAP Dört hak mezhep, Kur’ana, Sünnet’e ve İcma’a aykırı mı? Dört hak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
İcmanın dindeki yeri Reformcu diyor ki: (Kur’anı esas aldım. İcma’a yer vermedim.) CEVAP Sanki İslam âlimlerinin İcma ettiği hususlarda Kur’an-ı kerim esas alınmamış gibi saldırıyor. Hâlbuki icma, dinde çok önemli bir delildir. Eshab-ı kiramın söz birliğine icma denir. Bir şeyi, Eshab-ı kiram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Hakiki âlimlere saldırı Reformcu diyor ki: (Mezhebe, meşrebe yer vermedim, eski âlimleri dikkate almadım. Eski bilgileri yeni etiketiyle pazarlamadım, onun için eski âlimlerden örnek almadım. Çağa uymaya çalıştım.) CEVAP Bu reformcu yazar, kendisinin de itiraf ettiği gibi, dört hak mezhepten ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
İslam düşüncesi demek Reformcu diyor ki: (Şefaat düşüncesi, Kur’an’ın ahiret düşüncesine ve İslam düşüncesine aykırıdır.) CEVAP Düşünce, bir iş için bir insan tarafından düşünülen çare veya kıyaslanan neticedir, bir görüştür ve mahlûktur. İslam düşüncesi veya şefaat düşüncesi demek çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Şefaati inkâr etmek Reformcu diyor ki: (Fazlurrahman’ın bildirdiği gibi, Kur’an, şefaat düşüncesini reddeder, ama Sünnî âlimler, şefaatin hak olduğu iddiasından geri kalmamıştır.) CEVAP Sünnî âlimler dediğine göre, kendisinin Sünnî olmadığını ima ediyor. Fazlurrahman’ı senet gösteriyor da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
İmanın şartlarını değiştirmek Reformcu diyor ki: (İmanın şartı altı demek yanlıştır. Kur’anda böyle bir ifade yoktur.) CEVAP Bu reformcu, (Kitap ve Sünnet’e göre yazdım) dediği halde, burada sadece Kur’an diyor. Elbette Kur’an-ı kerimin detayları Sünnet ile açıklanmıştır. Yazarın yalan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Kaza namazı kılınmaz mı? Reformcu diyor ki: (Ehl-i sünnet âlimleri, kılınmayan namazların kazasını kılmak farzdır demişlerse de, İbni Teymiyye’nin de dediği gibi, kaza namazı kılmak gerekmez.) CEVAP Allah ve Resulünün emrettiği ve bütün Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiği gibi, (Kılınamayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Gayrimüslim erkekle evlenmek Reformcu yazar diyor ki: (Müslüman kadınların gayrimüslimlerle evlenmesine İslam sıcak bakmaz.) CEVAP Hani âyete ve hadise göre yazıyordun? (Sıcak bakmaz) demek, pek hoş değil, ama evlenmek de caizdir demek değil mi? Ama Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Canlı resim yapmak Reformcu diyor ki: (Resim yapmanın haram olduğu görüşü de İslamiyet’e aykırıdır.) CEVAP Dinimizin emrine yine görüş diyor. Çalgı helal, resim helal demekle olmaz. Kitap ve Sünnet’ten yerini göstermek gerekir. Hem bu bozuk kitap için, (Kitap ve Sünnet’e göre yazıldı) deniyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Oruç kefareti yokmuş! Reformcu diyor ki: (Her ne kadar dört mezhepteki âlimlerin hepsi oruç kefareti var diyorlarsa da, ben araştırdım. Kitap ve Sünnet’te böyle bir bilgiye rastlamadım. Benimle aynı görüşte olan yazarlar da vardır.) CEVAP Dinde reformcu, oruç kefaretini kaldırmak için yazar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Halifelik dine aykırı mı? Reformcu diyor ki (Tek kişi yönetimi olan halifelik veya saltanat, İslamiyet’e aykırıdır.) CEVAP İlk dört halifeyi ve halifelik sistemini herkes bilir. Dört halifenin suçlanması bütün Eshab-ı kiramın suçlanması demektir. Bu ise büyük felakettir. Resulullah’ın idaresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Solcu Müslüman olur mu? Reformcu diyor ki: (Sağcı Müslüman oluyor da, solcu Müslüman niye olmasın?) CEVAP Şimdi, faşiste ve kapitaliste sağcı, komüniste, ateiste solcu deniyor. Bu manada Müslüman’a sağcı veya solcu denmez, ama Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde bildirilen sağcılık ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Din isyan hareketi değildir Reformcu diyor ki: (Din, her çeşit haksızlığa karşı bir isyan, bir başkaldırma hareketidir.) CEVAP Mısırlı sosyalist yazarlar da, buna benzer tarifler yapıyorlardı. Milleti isyana sevk edip binlerce kişinin ölümüne sebep olmuşlardı. Bu reformcu yazar da, hep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Resulullah’ı küçültüyor Reformcu diyor ki: (Kelime-i şehadetteki, “Eşhedü enne Muhammeden Abdühü ve Resulühü” demek, artık vahiy gelmeyecek, insanlığın aklı kemale erdiği için Kur’anı kolayca anlayacak, gerekli yorumlar yapacak ve hayatına uygulayacak demektir. Yoksa eski âlimlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Akıl her şeye yeter mi? Reformcu diyor ki: (Aklın yetersizlik iddiası, tasavvufçuların ve eski ulemanın bir uydurmasıdır. Akıl, Kur’anın ışığında her şeyi anlar. Din, tasavvufçuların ilhamlarıyla veya kerametleriyle anlaşılmaz. Bu sakat görüşler, aklın mucizesini ipotek altına alan bâtıl bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Yaratmak Allah’a mahsustur Reformcu yazar, (Yaratıcı insan, yaratıcı akıl ve yaratıcı düşünce) tabirlerine yer veriyor. CEVAP Eğer Kur’an ve Sünnet esas alınsaydı, böyle dine aykırı tabirler kullanılmazdı. Yaratmak, yoktan var etmektir. Yaratıcı, yalnız Allahü teâlâdır. Bir âyet-i kerime...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Amel imandan parça değildir Reformcu diyor ki: (Kur'an incelendiğinde, iman için amelin gerektiği görülür. İman ve salih amel birlikte geçer. Zaten amelsiz imandan söz edilemez. İçki içene Müslüman demek çok yanlıştır. M. İkbal’in bu konudaki görüşleri çok yerindedir.) CEVAP: Yazar, Mutezile ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kur’an-ı kerime saygısızlık Reformcu diyor ki: (Kur’anı anlamadan ezberlemenin, onu yükseğe koymanın ne anlamı var ki? Aliya İzzetbegoviç de aynı şeylerden şikâyetçidir. Aliya gibi iman etmelidir.) CEVAP Vehhabiler ve Mutezile, Kur’an mahlûktur diyerek hiç tazim, saygı duymazlar. Yazarın bu iki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Taklidin dindeki yeri Reformcu diyor ki: (Geçmiş âlimlerin sözlerini tekrar etmek ve onları taklit, İslamiyet'e aykırıdır, uyduluktur! Onun için, ben hiçbir mezhebi taklit etmedim.) CEVAP Nedense her mezhepsiz, açıkça ben mezhepsizim demiyor da, (Bir mezhep taklit etmem) diyor. Yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Geri