Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kısa İlginç Bilgiler

Sudaki Canlılar İle İlgili İlginç Bilgiler 2 ✔️ Derin sularda 180 balık türü hiç ışık yüzü görmeden büyür ve yaşamını sürdürür. ✔️Yelkenbalığı saatte 109 km yüzebiliyor. Bu en hızlı insanın hızının 10 katına eşit. ✔️Bazı denizanası türlerinin dokunaçları 30 metreden uzun olabiliyor. ✔️Köpek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Sudaki Canlılar İle İlgili İlginç Bilgiler 1 ✔️Su Samurları Uyurken Kaybolmamak İçin El Ele Tutuşurlar. ✔️Dişi kurbağalarda ses telleri yoktur. ✔️Köpek balıklarının öldürdüğü her insana karşılık insanlar tarafından 2 milyon köpek balığı öldürülür. ✔️Köpek Balıkları İdrarını İçine Yaptıkları İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
ANLAR Eğer, yeniden başlayabilseydim yaşamaya, İkincisinde, daha çok hata yapardım. Kusursuz olmaya çalışmaz, sırtüstü yatardım. Neşeli olurdum, ilkinde olmadığım kadar, Çok az şeyi Ciddiyetle yapardım. Temizlik sorun bile olmazdı asla. Daha çok riske girerdim. Seyahat ederdim daha fazla. Daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Üye silindi 81
Ü
✔️Tarihte boşanmış en genç kadın 10 yaşında boşanmıştır. ✔️Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
✔️Orta çağda savaş topu icat edilmeden önce gemi kasara kısımları okçuların düşman gemilerini vurabilmesi için yüksekçe yapılırmış. ✔️ (57. Alay) Anzak çıkartmasını durdurmak için kurulan alaydır. 3000 kişilik ordu ile kendilerinin 3-4 katı fazlası orduyla mücadele etmiş geri püskürtmüşlerdir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
✔️ Işığın Saniyede 300 000 Km Yol Aldığını Biliyormuydunuz. ✔️Ayı İnlerinin Yönü Mutlaka Kuzeydedir. ✔️Marsta Bir Dağ Bulunmuş. Asya Kıtası Genişliğinde Everestin 3 Katı Yüksekliğinde. ✔️Uzay Sonsuz Değildir. ✔️Venüs 4590 Derecedir. ✔️Satrun Halkalı Gezegen Olarak Bilinir. ✔️Güneş Sisteminde...
Cevaplar
2
Görüntüleme
84
✔️Ortalama olarak bir arabada 914 metre kadar elektrik kablosu vardır. ✔️Yapılan ilk arabalarda direksiyon yoktu bu yüzden de sürücüler bir hareket koluyla arabalarını çalıştırırdı. ✔️Arabalardaki ilk hız göstergeleri 1922 de kullanılmaya başladı. ✔️Türkiye Internet'e Nisan 1993'ten beri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
✔️Yüzey alanı 100 m² olan metalik bir yeri boyamak için 7 litre astar boyaya ihtiyaç duyulur. Dünyanın en büyük gemisinin yüzey alanı 66.000 m²'dir. ✔️1 gb 1024 mb dır. ✔️Windowsun İlk Sürümünde Sadece Klavye Kullanılabiliyordu. ✔️Yürüyen merdivenlerin yan tarafındaki fırçaların ne işe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
✔️Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın muhtarı Gül Esin Aydın; 1933 yılında Aydın'ın Çine ilçesi Demircidere Köyü muhtarı olarak görev yaptı. ✔️ Osmanlı Devleti'nin ana tersanesi olan Tersane-i Âmire bugünkü Haliç Tersanesi'nin bulunduğu bölgede yüzyıllardır faaliyet göstermektedir. ✔️Siyah gül...
Cevaplar
2
Görüntüleme
80
✔️Apollo 11'in Ay'a iniş orjinal kayıtları yanlışlıkla silinir ve üzerine yeni kayıt yapılır. ✔️Dünya ile Ay arasındaki ortalama uzaklık her yüzyılda 3,78 m artmaktadır. ✔️Cep telefonlarımız Apollo 11'in Ay'a iniş için kullandığından daha fazla işlem gücüne sahiptir. ✔️Aynı ay içinde ikinci kez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
✔️Ay üzerinde güneş tam tepedeyken sıcaklık 117 derece, güneş batarken 14 derece, gece ise eksi 163 derece civarındadır. ✔️Ay dünyadan yaklaşık olarak 382.000 km uzaklıkta dünyamızın etrafında dönmektedir. ✔️Çevresini kaplayan atmosfer olmadığı için, aydan bakınca gökyüzü simsiyah görünür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
✔️ Bir Fil Ömrünün 70-80 Yıldır. ✔️Fillerin Geçtigi Bir Yolu 50 Yıl Unutmazlar. ✔️ Koalalar O Kadar Tembeldirler Ki Neredeyse Tüm Yaşamlarını Aynı Ağacın Üzelerinde Geçirirler. ✔️Zürafanın Yüreği 11 Kg'den Daha Ağırdır. ✔️Filler Zıplayamayan Tek Memelidir. ✔️İnsana yemek için saldıran tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Geri