Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Yemeklerin Hikayeleri

Akide Şekerinin Hikayesi Akide şekeri, Türk ve Osmanlı mutfağının en eski şekerleme türlerinden biridir. Bugün bazılarının Konya şekeri veya Mevlana şekeri dediği şekerin tarihi Osmanlı İmparatorluğu zamanına dayanıyor. Akide sözcüğü, Arapça akit sözcüğünden geliyor ve ‘bağlılık, sözleşme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Perde Pilavının Hikayesi Perde pilavı, dışı çıtır yufkayla kaplı, içi ise enfes iç pilavla dolu bir lezzet bombasıdır. Özellikle özel davetlerin ve düğünlerin vazgeçilmezi olan bu yemek, sadece Siirt'te değil, Türkiye'nin dört bir yanında bilinir ve sevilir. Perde pilavının kökenleri Orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Güllaçın Hikayesi 13. yüzyıla ait en eski tarifine göre, güllaç yapraklarını hazırlamak için buğday nişastası ve su veya çırpılmış yumurta akıyla yapılan sulu bir hamur saca dökülürdü. Bugün ise güllaç hamuru mısır nişastası ve sudan yapılmaktadır. Güllaç, saray mutfağına ilk kez 1489 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Höşmerim, Anadolu'nun en sevilen tatlılarından biridir. Hem lezzetiyle hem de hikayesiyle gönüllerde taht kuran bu tatlı, her kaşıkta geçmişe bir yolculuk sunar. Özellikle Balıkesir ve çevresinde yaygın olan höşmerim, adını duyduğunuz anda bile ağız sulandırır. Gelin, höşmerimin tarihçesine ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Keşkek, Anadolu'nun kadim yemeklerinden biri olarak, sofralarımızda yerini alır. Her lokması, tarih kokan bu özel yemek, sadece besleyici bir gıda değil, aynı zamanda kültürel bir mirastır. Geleneksel Türk mutfağının en özel yemeklerinden biri olan keşkeğin hikayesini ve tarifini birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Hepimizin çocukluğunda damaklarımızda iz bırakan yemekler vardır. Anneannelerimizin, babaannelerimizin elinden çıkan bu tarifler, sadece mideyi doyurmaz, aynı zamanda kalbimize de dokunur. Bulamaç da işte bu tariflerden biri. Sıcaklığıyla, sadeliğiyle ve lezzetiyle sofralarımızın vazgeçilmezi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Acıbadem kurabiyesi, Türk mutfağının en sevilen ve en klasik tatlılarından biridir. Badem ve şekerin muhteşem uyumuyla hazırlanan bu lezzetli kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Kökeni Osmanlı İmparatorluğu'na dayanan acıbadem kurabiyesi, günümüzde de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Trileçe, son yıllarda Türkiye'de oldukça popüler hale gelen, hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Adını İspanyolca'da "üç süt" anlamına gelen "tres leches" kelimesinden alan trileçe, aslında kökeni Latin Amerika'ya dayanan bir tatlıdır. Ancak, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye ulaşmış ve burada büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Alinazik, Türk mutfağının en sevilen ve en özel yemeklerinden biridir. Gaziantep mutfağının eşsiz tatlarından biri olan Alinazik, közlenmiş patlıcan ve yoğurtlu pürenin üzerine konulan etlerle hazırlanır. Hem lezzeti hem de sunumu ile dikkat çeken bu yemek, isminin hikayesi ve tarifinin kökeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Hünkarbeğendi, Osmanlı saray mutfağının en ihtişamlı ve sevilen yemeklerinden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, padişahların ve sultanların beğenisini kazanan bu yemek, günümüzde de Türk mutfağının baş tacıdır. Patlıcan püresi üzerinde sunulan yumuşacık kuzu etiyle hazırlanan bu yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
İmambayıldı, Türk mutfağının en sevilen ve en özel yemeklerinden biridir. Bu lezzetli ve hafif zeytinyağlı yemek, adını verdiği ilginç hikayesi ve nefis tadıyla sofraların baş tacıdır. Patlıcan, domates, soğan ve sarımsakla hazırlanan bu yemek, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Analı kızlı, Türk mutfağının en özel ve anlamlı yemeklerinden biridir. Bu lezzetli yemeğin kökeni, Anadolu'nun bereketli topraklarına ve zengin kültürel mirasına dayanır. İsminden de anlaşılacağı gibi, analı kızlı, büyük ve küçük köftelerin bir arada pişirildiği bir yemektir. Gelin, bu özel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Vezir Parmağı, Osmanlı mutfağının zarif ve özgün tatlılarından biridir. Bu tatlı, ismini Osmanlı Devleti'nin en önemli makamlarından biri olan vezirlikten alır ve şekli itibarıyla parmakları andırdığı için "Vezir Parmağı" olarak adlandırılmıştır. Vezir Parmağının Kökenleri Vezir Parmağı'nın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Falafel, Ortadoğu mutfağının en sevilen ve en çok tüketilen yemeklerinden biridir. Bu lezzetli ve çıtır nohut köfteleri, vegan ve vejetaryen beslenme şeklinin popülerleşmesiyle dünya çapında ün kazanmıştır. Ancak, falafelin kökeni ve tarihine dair pek çok ilginç detay bulunmaktadır. İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Sufle, Fransız mutfağının en zarif ve etkileyici tatlılarından biridir. Kabarmış, hafif ve içi akışkan bu tatlı, sofralara hem görsel hem de lezzet açısından büyük bir keyif katıyor. Ancak, bu mükemmel tatlının kökenleri ve nasıl bu kadar popüler hale geldiği pek az kişi tarafından bilinir. İşte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kruvasan, dünya çapında sevilen ve Fransız mutfağının simgelerinden biri haline gelmiş bir lezzet. Ancak bu lezzetli hamur işinin kökeni aslında Fransa'dan çok daha uzakta, Avusturya'ya dayanıyor. Gelin, kruvasanın geçmişine doğru bir yolculuğa çıkalım ve bu muhteşem lezzetin nasıl doğduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Geri