Gürgen Öz Kimdir?, Nereli?, Kaç Yaşında?

Gürgen Öz Kimdir?

Gürgen Öz, 10 Mayıs 1978 tarihinde Zonguldak’ta doğdu.

TED Zonguldak Koleji’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a gelerek ailesinin İstanbul’da bulunan evinde yaşamaya başladı.

İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümüne giren Gürgen Öz, oyunculuk alanında bir kariyer hedefliyordu.

Ailesinden gizli olarak konservatuar sınavlarına girerek, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi.

2001 yılında mezun olan Gürgen Öz, sonrasında tiyatro rejisi alanında yüksek lisans ve 2 yıl da asistan olarak görev yaptı.

Konservatuar’da okuduğu dönemde kendisinin yazdığı Alman Satrancı adlı oyun için kısa film çekildi. Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrolarında birçok tiyatro oyununda rol alan Gürgen Öz, yurt içi ve yurt dışında birçok ödül de aldı.
Semiha Berksoy Opera Vakfı, Tiyatro Stüdyosu’nda doğaçlama dersleri de vermektedir.
Tiyatro dışında dizi ve sinema filmlerinde rol almaya başladı. Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın’ın başrolde oynadığı Aşkım Aşkım adlı komedi dizisinde Dolarcan rolünü oynadı. Okan Bayülgen’nin Makine adlı programında yaptığı tiplemelerle tanındı.

Romantik Komedi ve Romantik Komedi 2 : Bekarlığa Veda filmlerinde Yiğit rolünü oynarken; Sedef Avcı, Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan, Sinem Kobal, Burcu Kara ve Begüm Kütük ile birlikte rol aldı.

2008 yılında Plajda adlı komedi filminde Can rolünü oynarken, Sarp Apak, Tuba Ünsal, Serenay Sarıkaya, Fatih Koyunoğlu ve Güçlü Yalçıner ile rol alan Gürgen Öz, film gereği epilasyon yaptırdı ve peruk takarak kadın kılığına girdi.

2014 yılında Aram Gülyüz’ün yönettiği, Zaman Makinesi 1973 adlı filmde Seda Bakan ile başrolde oynadı.

2019 yılında vizyona giren Hareket Sekiz adlı filmde; Ali Sunal, Onur Atilla, Sarp Bozkurt, Devrim Yakut ve Bihter Dinçel ile birlikte rol alan Gürgen Öz, Zolka karakterini canlandırdı.

26 Haziran 2020 tarihinde Fox tv’de yayınlanmaya başlayan Bay Yanlış adlı dizide Levent Yazman karakterini canlandırırken; Can Yaman, Özge Gürel, Fatma Toptaş, Suat Sungur ve Lale Başar ile rol alıyor.

Gürgen Öz Evlilik

28 Ağustos 2018 tarihinde uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Emily Mahringer ile Danimarka’da evlendi. 2019 yılı Nisan ayında İda adını verdikleri bir kızı oldu.

Filmografisi

2020 Bay Yanlış – Levent Yazman
2020 Hayalet : 3 Yaşam – Cemil
2020 Öteki İhtimal
2019 Hareket Sekiz – Zolka
2016 N’olur Ayrılalım – Turgay
2016 Müthiş Bir Film – Ali Kemal
2014 Zaman Makinesi 1973 – Tolga
2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda – Yiğit
2012 Böyle Bitmesin
2011 İstanbul’un Altınları – Tankut Açık
2010 Romantik Komedi – Yiğit
2010 Görünmeyen – Erol Soykan
2009 Sakarya Fırat – Uzman Çavuş Cemil
2008 Sıcak – Adem
2008 Avrupa Yakası – Cesur
2008 Plajda – Can
2007 Kısmetim Otel – Sinan Kısmetim
2007 Havva Durumu – Sarp
2006 Çinliler Geliyor – Ahmet
2006 Selena – Hades
2006 Kilit – Şeref
2006 Hokkabaz – Erkut
2005 Aşka Sürgün – Aykut
2005 Aşk Oyunu – Serkan
2003 Melek – Kemal
2002 Sır Kapısı
2001 Aşkım Aşkım – Dolarcan
2000 Şarkıcı

Report

What do you think?

Comments