Hindistan Cevizi Yağı Mucizesi! Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan Cevizi Yağı Mucizesi!

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi yağı şüphesiz ki aklınıza gelmeyecek kadar faydaları içinde barındıran en eski bitkisel yağlardan biridir.

Katı ve sıvı şekilde bulunur ve bu durumu bulunduğu yerin sıcaklığına göre sürekli değişkenlik gösterebilir.

Saç bakımından cilt bakımına, cilt bakımından yemeklerde kullanmaya, yemeklerde kullanmaktan diş sağlığına kadar sayısız birçok alanda bu yağı kullanabilirsiniz.

Öncelikle bu yağı artık neredeyse her yerde satın alabilecekken, alış verişlerinizde yağın organik olup olmama ve soğuk sıkım olma gibi detaylarına dikkat etmemizde de fayda var.

Hindistan cevizi yağı güçlü bir antioksidan kaynağı olmakla beraber grip ve akne oluşumunu engeller ve cildin yaşlanmasını da geciktirir. Peki ya bu yağı hayatımızın neresinde kullanabiliriz?

Hindistan Cevizi Yağının Kullanım Alanları

Halk arasında aslında bilinen en yaygın kullanım alanı gıda sektörüdür. Çeşitli kahvelerde aroma katmak amacıyla ya da büyük miktarda tatlılarda kullanılmaktadır.

Son zamanlarda bu yağın kozmetikte ve cilt bakımında kullanım alanları oldukça toplum tarafından ilgi çekmiştir.

Çünkü hiçbir katkı maddesi içermeyen bir makyaj temizleyici olarak kullanılabilen bu mucizevi yağdan faydalanmamak mümkün değil.

Herkesin duştan sonra bakımlarına ekleyebileceği dirsek ve diz kapaklarına sürülerek ciltteki kuruluğu gidermede, tırnakları besleme ve güçlendirme amacıyla da kullanılabilir.

Saç bakımında da kuru saça sürüp yıkamak ve ıslak saç uçlarına sürmek gibi iki farklı yöntem son zamanlarda herkesin rutinlerinden olmuştur.

Bilinen en farklı kullanım alanlarından biri de ‘’oilpulling’’ denilen bir yöntemle tükürükte biriken zararlı toksinleri ağızda 5-10 dakika yağı bekleterek o toksinleri yağın emmesini sağlamak.

Sonra yağ çekme işlemini gerçekleştirmektir.

Doğal bir saç spreyi görevi gören bu yağ saç buklelerinizi de sabit tutmakta etkili olabilir.

Hem saça zarar vermez aksine besler hem de saçı sabit tutar.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

Bahsettiğimiz gibi ‘’oil pulling’’ in vücutta bir yenilenme etkisi yarattığı, aynı zamanda da dişleri beyazlattığI bir gerçektir.

Aynı zamanda uykusuzluğu giderdiği ve eklem ağrılarına ve migrene iyi geldiğine inanılmaktadır. Cilt bakımında gözaltı morlukları, vücut lekelerine yağın etkisi yadsınmayacak kadar fazladır.

Duştan sonra tüm vücuda hafifçe uygulandığında da nemlendirici etki yaratır.

Vücut birkaç saat içerisinde yağı emip pul pul olan o kuruluğunu atar. Çatlaklara da düzenli ve uzun süreli kullanımda etkisini gösterir.

Egzamaları hafifletir ve cildinize uyguladığınızda hindistan cevizi yağı güneşin ultraviyole (UV) ışınlarından bizi korur. Metabolizmayı hızlandırır ve böylelikle kilo vermede de etkilidir. Saf hindistan cevizi yağı, enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilen antibakteriyel özelliklere de sahiptir.

Cilde parlaklık katan E vitaminini içerir. Yaraların iyileşmesi ve böcek ısırıklarında da yaz aylarında sıkça kullanılabilir. Şekerle karıştırılıp cilde uygulandığında ise evde pratik bir şekilde hazırlanan peeling elde etmiş olursunuz. Bu mucizevi yağı sizde evinizden eksik etmeyin!