Erdal Albayrak Kimdir?
Erdal Albayrak, Albayrak Hazır Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Albayrak, uzun yıllardır inşaat, hazır beton ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösteriyor.
Şirketin büyüme stratejilerinde aktif rol üstlenen Albayrak, özellikle yeni üretim tesisleri, çevreci beton teknolojileri ve konut projelerine yönelik yatırımlarla dikkat çekiyor. Aynı zamanda sektörün gelişimine ilişkin değerlendirmeleri ve Türkiye Hazır Beton Birliği bünyesindeki çalışmalarıyla da ekonomi çevreleri tarafından yakından takip ediliyor.
Erdal Albayrak'ın doğum tarihi ve memleketine ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
Erdal Albayrak Neden Gündem de?
Erdal Albayrak, şirketin Borsa İstanbul'da halka arz sürecinin başlaması nedeniyle yeniden yatırımcıların gündemine geldi.
Albayrak Hazır Beton, 22-23 Temmuz 2026 tarihlerinde ALBTN koduyla talep topluyor. Halka arzda aracı kurum olarak Tacirler Yatırım görev alıyor.
Şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 28'i yatırımcılara sunulacak. Erdal Albayrak, halka arzın şirket açısından yalnızca finansman sağlamayacağını, aynı zamanda kurumsallaşma sürecini hızlandırarak yeni büyüme fırsatlarının önünü açacağını ifade etti.
ALBTN Halka Arz Detayları
Albayrak Hazır Beton halka arzına ilişkin öne çıkan bilgiler şöyle:
Halka arz fiyatı: 38,60 TL
Borsa işlem kodu: ALBTN
Talep toplama tarihleri: 22-23 Temmuz 2026
Toplam halka arz edilen pay: 70 milyon lot
Halka arz büyüklüğü: 2 milyar 702 milyon TL
Dağıtım yöntemi: Eşit dağıtım
Pazar: Yıldız Pazar
Katılım endeksi: Uygun
Toplam 70 milyon lotun 49 milyon adedi sermaye artırımı, 21 milyon adedi ise ortak satışı kapsamında yatırımcılara sunuluyor. Ortak satışı kapsamında Erdal Albayrak, Şeref Albayrak ve Osman Albayrak'ın her biri 7 milyon lot pay satışı gerçekleştiriyor.