Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İyilik Yapmak Kolay Mı?

Pediatri

Tanınmış üye
Yazar
Konular
275
Bakiye
0TL
FB_IMG_1762174049519.webp

İyilik Yapmak Kolay: Dünyayı Güzelleştiren En Basit Eylem

Hayatta bazen büyük değişimlerin büyük adımlarla olacağına inanırız. Oysa dünyayı değiştiren şeyler çoğu zaman küçük ama anlamlı dokunuşlardır. İyilik yapmak, insan olmanın en sade ama en derin ifadesidir. Bir tebessüm, bir selam, bir yardımlaşma anı… Hepsi, yaşamın içindeki görünmez bağları güçlendirir. Gerçek şu ki, iyilik yapmak aslında çok kolaydır; yeter ki kalpten gelsin.

İyiliğin İnsan Üzerindeki Gücü

Bilimsel araştırmalar da göstermiştir ki, iyilik yapan insanların beyinlerinde mutluluk hormonu olarak bilinen endorfin ve oksitosin salgısı artar. Başka birine yardım etmek yalnızca karşı tarafın değil, yapan kişinin de ruhunu iyileştirir.
İyilik, insanın kendine dönük bir terapi biçimidir. Günün stresinden uzaklaşmak, iç huzuru bulmak ve hayatın anlamını yeniden hatırlamak isteyen herkes için en etkili yoldur.

Birine kapı açmak, yaşlı birine yer vermek, sokaktaki bir hayvana su bırakmak, kalbi kırılan birini dinlemek… Tüm bunlar küçük görünen ama büyük yankılar uyandıran davranışlardır. Çünkü iyilik bulaşıcıdır; birinin yüreğine dokunduğunuzda, o da bir başkasına iyilik yapma isteği duyar.

İyilik Toplumu Dönüştürür

Toplumlar, insanların birbirine karşı gösterdiği empati ve dayanışma sayesinde güçlenir.
İyilik yapmak kolaydır, ama etkisi büyüktür. Bir gülümseme bile bazen umutsuz bir ruhun yeniden yeşermesine vesile olabilir. Günümüzde teknolojiyle iç içe, hızlı bir yaşam sürerken, insan ilişkilerinin zayıfladığı hissine kapılıyoruz. İşte tam da bu noktada, basit bir iyilik hareketi büyük bir fark yaratabilir.

Kimi zaman bir öğrencinin eğitimine destek olmak, kimi zaman bir komşuya yardım eli uzatmak ya da sadece bir “nasılsın?” demek bile kalpleri ısıtır.
İyiliği bir yaşam biçimi haline getirmek, hem bireyleri hem de toplumları daha huzurlu bir geleceğe taşır.

İyiliği Ertelemeyin

Birçok insan “Zamanım yok”, “Benim yardımım fark yaratmaz” gibi bahanelerle iyiliği erteler.
Oysa iyilik için özel bir zaman, büyük bir imkân gerekmez. Herkesin yapabileceği bir şey vardır.
Belki bir bağış, belki bir gönüllü çalışma, belki sadece moral veren bir mesaj...
Unutmayın, iyiliğin büyüklüğü miktarıyla değil, samimiyetiyle ölçülür.

Kendimize sormalıyız: Bugün birinin hayatını güzelleştirmek için ne yaptım?
Cevap ne olursa olsun, bir adım atmak her zaman mümkündür. Çünkü iyilik, yürekten geldiğinde hiçbir engel tanımaz.

İyilik Yapmak Kolay, Etkisi Sonsuz

Hayatın karmaşasında, bazen küçük bir iyiliğin bile ne kadar büyük fark yaratabileceğini unuturuz. Oysa bir tebessüm bile karanlık bir günü aydınlatabilir.
İyilik yapmak kolaydır, çünkü kalpten gelen hiçbir şey zor değildir.
Her gün bir iyilik yapın — küçük de olsa. Çünkü bu dünyada bıraktığımız en güzel iz, birinin yüzündeki gülümsemedir.

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Konuyu izleyenler

Geri