Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Mum Dibine Işık Vermez Atasözünün Anlamı Nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 29

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Konular
27,927
Web sitesi
argun.tc
mum-dibine-isik-vermez-atasozunun-anlami.webp

Mum Dibine Işık Vermez atasözünün anlamı: Büyük insanlar, kendilerini topluma adadıkları için kendilerine ve yakın çevrelerine zaman ayıramayabilir. Yakınları özel ilgi ve fayda göremediklerinden onlara karşı tepkigösterebilir. Bu nedenle bazı önemli ve önder kişilerin yakınlarına faydası olmayabilir.

Hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Konuyu izleyenler

Benzer konular

• Soru Soru
Femur (Uyluk Kemiği): Genellikle 6-8 cm uzatma sağlanabilir. Tibia (Kaval Kemiği): Genellikle 5-7 cm uzatma mümkündür.
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, takviyeler birçok insanın sağlık rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Sadece tüketmek yeterli değildir; zamanlama, kombinasyon ve emilim gibi faktörler etkinliklerinde önemli bir rol oynar. Güçlü kemikler için D Vitamini, kalp sağlığı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Rüyada mum görmek genel anlamı ile insanlığa faydası olan ulvi ve yüce kimselere delalet eder. Bu kişiler bazen aydın din adamları olup, insanların gönül gözünü açmalarına ve vicdanlarını geliştirmelerine katkı da bulunur, bazen bilim alanında aydınlanmış olan bilim adamları olup, insanlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Rüyada mum yakmak, gören kişinin devlet işine girmesine ya da çalışmalarından başarı kazanmasına işarettir. Rüyada evinde mum yaktığını gören kişi büyük bir saltanata nail olur; bu rüyayı gören kişinin önüne güzel fırsatlar çıkar. Odasında mum yakan yakında yeni bir mesleğe adım atar. Rüyada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Adak adamak ve mum dikmek Sual: Türbelerde hayvan kesmeyi adamak ve orada mum dikmek hurafe midir? CEVAP Bunlar yeni çıkmış değildir. Fıkıh kitaplarımızda hepsi geniş olarak açıklanmıştır: Bir adağı Allahü teâlâ için adamalı ve türbelerdeki fakirlere vermelidir. (Ya Rabbi! Hastamı iyi edersen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Rüyada etrafı aydınlatan mumu görmek, insanlara ilmi ve irfanı ile, manevi tasarrufuyla faydalı olan, onların gönüllerini aydınlatan kimseye; mum, devlet başkanına, cömert ve şöhretli çocuğa, veliye, salih kimseye ve mürşit olan zata, yoksul için zenginliğe, bekar için evlenmeye, günahkar ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru Soru
Işık Üniversitesi, 139 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı’nın köklü eğitim mirasıyla, Atatürkçü düşünceye dayalı çağdaş üniversite anlayışıyla eğitim vermektedir. Işık Üniversitesi'nin bazı olumlu yönleri: Eğitim kalitesi: Uluslararası akreditasyon ve dünya standartlarında eğitim Kampüsler: Şile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Gizemli Işık Taşı Masalı Bir varmış, bir yokmuş. Bir zamanlar denizin kıyısında, küçük ama sevimli bir sahil kasabası varmış. Bu kasabanın en önemli yapısı, uçsuz bucaksız denizi aydınlatan büyük bir deniz feneriymiş. Her gece, deniz fenerinden yayılan ışık, uzaklardan gelen gemilere yol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Mavi Işık Gözlere Zarar Verir mi? Teknolojinin hayatımızda kapladığı alan gün geçtikçe artıyor. Bilgisayar, telefon, tablet ve televizyon ekranlarından yayılan mavi ışık, göz sağlığıyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Peki gerçekten mavi ışık gözlerimize zarar veriyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kırmızı ışık tedavisi nedir? Kırmızı ışık tedavisinde, dalga boyu 630 ila 700 nanometre arasında değişen düşük enerjili kırmızı ışık demeti sürekli olarak kullanılarak hücrelerin yenilenmesi ve kan akışının tetiklenmesi amaçlanıyor. Kırmızı ışık tedavisine bazen düşük seviyeli lazer tedavisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

SürLaz İle Mutfak Bıçak Seti Modelleri
Paylaşımınız için teşekkürler! SürLaz'ın geleneksel ustalığı modern tasarımlarla buluşturması, özellikle mutfakta kalite ve keskinlik arayanlar...
İstanbul Evden Eve Nakliyat İle Güvenli Çözümler
Paylaşımınız için teşekkürler! İstanbul gibi trafiği ve yerleşimi zor bir şehirde profesyonel bir nakliyat hizmeti almak gerçekten çok önemli...
İzmir Özel Bosch Teknik Servis Hizmetleri
Paylaşımınız için teşekkürler. İzmir genelinde Bosch marka beyaz eşya, kombi ve klima kullanıcıları için sunduğunuz geniş hizmet ağı ve 1 yıl...
İzmir’de Güvenilir ve Hızlı Teknik Servis Hizmetleri
Paylaşımınız için teşekkürler! İzmir genelinde tüm ilçelere yayılan bu kadar kapsamlı bir servis ağının olması, özellikle acil teknik destek...
Difi Ambalaj ile Kaliteli Ambalaj Çözümleri
Paylaşımınız için teşekkürler! Difi Ambalaj'ın hem sürdürülebilir üretim anlayışı hem de işletmelere sunduğu eğitim desteği sektörde gerçekten...
Geri