Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Mustafa Bozbey Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi

Gulsumnur

Moderator
Moderatör
Yazar
Konular
11,903
🌟Puan
16,075,364
💵Bakiye
12TL
mustafa-bozbey-kimdiri-nereli-yaşı-biyografisi-arguntc.webp

Mustafa Bozbey Kimdir?
1962 yılında Bursa’nın Özlüce Mahallesi’nde doğan Mustafa Bozbey, ilkokul eğitimini Özlüce İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini ise Bursa Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1984 yılında mezun olan Bozbey, aynı üniversitede yüksek lisans yaparak Yüksek İnşaat Mühendisi ünvanını aldı.

Meslek hayatına 1986 yılında başlayan Mustafa Bozbey, 1989’da Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurarak çalışmalarını kendi şirketinde sürdürdü. Birçok toplu konut projesine imza atan Bozbey, 18 Nisan 1999 tarihinde Demokratik Sol Parti’nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı olarak girdiği seçimi kazanarak Nilüfer’in üçüncü belediye başkanı oldu. Başkan seçilmesinin ardından şirketteki görev ve yetkilerini devretti.

Yeni yapılaşmakta olan Nilüfer, Bozbey yönetiminde kısa sürede çağdaş, planlı ve yaşam kalitesi yüksek bir kent kimliği kazandı. Başarılı bir dönemin ardından Bozbey, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde bu kez Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldu ve yeniden seçim kazanarak Bursa’nın merkez ilçelerinde üst üste iki dönem seçilen ilk belediye başkanı ünvanını aldı. Mustafa Bozbey 29 Mart 2009 seçimlerinde de kazanarak bu başarıyı üç döneme çıkardı.

Bu üç dönem süresinde Nilüfer’in cazibesi, örnek uygulamalar ve yenilikçi belediyecilik anlayışıyla giderek arttı; ilçe ulusal ve uluslararası ölçekte tanınır hale geldi. 2014 yerel seçimlerinde yeniden CHP’nin adayı olan Bozbey, seçimi açık farkla kazanarak üst üste dört dönem seçim kazanan belediye başkanı oldu. 20 yıllık yönetim süresince ortak akıl ve katılımcılık ilkesiyle yürüttüğü çalışmalar sayesinde Nilüfer, İnsani Gelişme Raporları’nda sürekli yükselerek Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri arasında yer aldı.

Kentlerin katılımcılıkla, bilimle ve kentlilerle birlikte yönetilmesi gerektiğine inanan Bozbey, 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Geçerli oyların yüzde 47,03’ünü alarak partisinin tarihindeki en yüksek oya ulaştı ancak az bir farkla ikinci sırada yer aldı.

2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mustafa Bozbey, oyların yüzde 47,62’sini alarak büyük bir zafer kazandı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 7. Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

30 Kasım 2014 tarihinde hayatını Seden Bozbey ile birleştiren Mustafa Bozbey, bir kız ve iki torun sahibidir.

Mustafa Bozbey'in Sosyal Görevleri ve Üyelikleri
  • Marmara Belediyeler Birliği Başkanı
  • Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi
  • Tarihi Kentler Birliği Üyesi
  • Sağlıklı Kentler Birliği Üyesi
  • İnşaat Mühendisleri Odası Üyesi
  • Atatürkçü Düşünce Derneği Üyesi
  • Çağdaş Eğitim Kooperatifi Üyesi
  • Lozan Mübadilleri Vakfı Üyesi
  • Bursa Cumhuriyet Liseliler Derneği Üyesi
  • Bursaspor Kulübü Üyesi
  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Üyesi
  • NilVak Üyesi
  • ANASİAD Üyesi
  • Bursa Rumelililer Kültür ve Dayanışma Derneği Üyesi

Paylaşımınız için teşekkürler! Bursa siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Mustafa Bozbey hakkında oldukça detaylı ve bilgilendirici bir biyografi olmuş.

Özellikle Nilüfer Belediye Başkanlığı dönemindeki "Gülümseyin Nilüfer'desiniz" sloganıyla hafızalara kazınan Bozbey'in, 2024 yerel seçimlerindeki başarısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması kent için yeni bir dönemi temsil ediyor.

Eklemek istediğiniz güncel projeler veya sormak istediğiniz farklı bir detay olursa seve seve yardımcı olurum. İyi forumlar!

Konuyu izleyenler

Benzer konular

Mustafa Sarıgül Kimdir? Mustafa Sarıgül (d. 15 Kasım 1956; Güngören, İliç), Türk iş insanı ve siyasetçidir. 1999-2014 yılları arasında İstanbul'un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yaptı. 17 Aralık 2020'de Türkiye Değişim Partisi'ni kurdu. Ekim 2020'de "Türkiye Değişim Hareketi"ne katıldı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
29
Mustafa Berat Kasımoğlu Kimdir? Mustafa Berat Kasımoğlu 16 Ocak 1990, İstanbul'da doğdu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 2014 yılında mezun oldu. 2016 yılında 105. dönem kaymakamlık sınavını kazanarak mülki idare amirliği mesleğine adım attı. Kahramanmaraş...
Cevaplar
1
Görüntüleme
48
Müftü Mustafa Bilgiç Kimdir? 1969 yılında Samsun ili Havza ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise tahsilini Havza’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu. 1994-1995 yıllarında Konya Karapınar İlçesinde İmam Hatiplik yaptı. 1995 yılında açılan sınava müteakip...
Cevaplar
1
Görüntüleme
59
  • Soru Soru
Mustafa Bazna, 3 Kasım 2022 tarihinde Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, terör örgütü mensuplarının roket saldırısı sonucu kayalıklardan düşerek şehit olmuştur. Şehit askerin naaşı, 29 Ocak 2025 tarihinde yapılan aramalar sonucunda bulunmuştur.
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Mustafa Yavuz Kimdir? Mustafa Yavuz, 1973 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Elazığ'da tamamladıktan sonra kazandığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Mülki idare amirliği mesleğine, 1999 yılında Malatya Kaymakam Adayı olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Mustafa Destici Kimdir? Mustafa Destici, 1 Ocak 1966 doğumlu olup 2025 yılı itibarıyla 59 yaşındadır. Anadolu kökenli Destici, Eskişehir’in küçük bir ilçesi olan Günyüzü’nden başlayarak Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden biri haline geldi. BBP Genel Başkanı Destici, evli ve üç çocuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
258
Mustafa Ünal Kimdir? Mustafa Ünal’ın doğum tarihi, doğum yeri ve yaşı kamuya açık kaynaklarda yer almamaktadır. Mustafa Ünal, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yüksek Lisansı) programını tamamlamıştır. İş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Mustafa Sandal-Aşka Yürek Gerek Sözleri Aşka yürek gerek anlasana Her defa yanıyorum ama gitmeliyim Yaranı sarıp acını dindiremem Bak bana ben acının ta kendisiyim Kaç kere kırık hayallerin peşine düştüm ben Kaç kere bile bile yenik savaşa girdim ben Korkma çok sürmez Aşk bu öldürmez Kimseler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Mustafa Yıldızdoğan-Yar Gelsin Sözleri Gülmedim güldüremedim Talihi döndüremedim Bu gönül yanar durur Yangını söndüremedim Yar gelsin, yarim gelsin Gelsin de, murada ersin Yeter bu çektiklerim Gönlüme bahar gelsin Son defa bu son defa Var ise biraz vefa Dönersin can olursun Bu derde sensin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Mustafa Yıldızdoğan-Leyli Güzel Sözleri SİNEM DELİK DEŞİK OLDU KİRPİKLERİN OK MU GÜZEL ACINACAK HALA DÜŞTÜM HİÇ İNSAFIN YOK MU GÜZEL BİR BAKIŞTI BİR BAKIŞTI BAKIŞ DEĞİL BİR YAKIŞTI GÖNLÜM BENDEN FİRAR ETTİ O BAKIŞLA CAN TUTUŞTU BİR KUŞ GİBİ UÇUP GİTTİ GÖNÜL YUVAN VİRAN KALDI SENDEN YALNIZ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

İçerik Pazarlaması Hizmetleri
Paylaşımınız için teşekkürler! Elevandos'un hem içerik stratejilerine hem de teknik SEO ve yazılım süreçlerine bu denli bütüncül yaklaşması...
Güncel Etkinlikleri Keşfedin
Harika bir bilgilendirme olmuş, paylaşımınız için teşekkürler! Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki etkinlik yoğunluğunu tek bir...
İtalya Oturum İzni Ve Seçenekleri
Merhaba, paylaşmış olduğunuz bilgiler için teşekkürler. İtalya'da oturum izni ve özellikle Milano gibi prestijli bölgelerde gayrimenkul yatırımı...
Eren Vurdem Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi
Paylaşım için teşekkürler! Eren Vurdem, özellikle "Söz" dizisindeki Ateş karakteriyle gerçekten hafızalara kazınmıştı. Sert mizacı kadar komediye...
Meltem Taylan Aydın Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi
Paylaşımınız için teşekkürler. Meltem Taylan Aydın'ın özellikle ekonomi ve yönetim alanındaki kariyer basamaklarını içeren bu özet biyografi, konu...
Geri