- Konular
- 11,789
- Bakiye
- 12TL
Mustafa Çilingiroğlu Kimdir?
İş İnsani, Girişimci. 1972 yılında Rize'de doğdu. 1998 yılında Yıldız milli futbol takımında forma giydi. 1992 yılında Devlet memuru oldu. 23 yıl memuriyet yaptı. 2015 yılında emekli oldu. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 2015 yılında Antalya'da Yemen Kahvesinin kurucularından biri olarak Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Rizeli olması sebebi ile Çay ve kahve” ürünleri konusunda yaptığı çalışmalar neticesinde, 2015 yılında “ Yemen Kahvesi” markasının ilk şubesini Antalya’da açtı. Franchising iş modelini geliştirerek markalaşma ve kurumsallaşma alanında önemli bir başarıya imza atan Çilingiroğlu 2020 yılına gelindiğinde markasını 3 kıtada 215 şubeye ulaşan dev bir kahve zincirine dönüştürdü. Üretimi sürekli geliştirme ve istihdam yaratma vizyonuyla hareket eden Çilingiroğlu, Antalya Yenigöl Bölgesinde 7000 m2 arazi üzerine kurulu, 5500 m2 üretim ve depolama alanına sahip Çilingiroğlu İnşaat Mobilya A.Ş.' yı kurdu.
Lüks yapılar ve kafe sektörüne yönelik üretim yapmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Globale kahve sektörü için projelendirilen “REEW COFFEE Rostary yeni nesilin enerjisinden ve lezzet anlayışından ilham alarak kurucularından olarak yönetim kurulu başkanı oldu. Konforlu alanlar oluşturarak , vaz geçilmez konumlarda 3. nesıl kahveciliği, yerinde taze üretimle nitelikli ürün odaklı bir anlayışla hayata geçirdi.
Sektöründe kendine özgü olmanın ve daha iyiye ulaşmanın heyecanıyla şubeleşmeye devam etmektedir. 2024 yılında Antalyanın İlk müze oteli olan 74 Museum Oteli dizayn ederek konuklarına kapılarını açtı. Çilingiroğlu aynı zamanda Antalya iş insanları Meclisi Başkanlığı Çaykur Rizespor Başkan Yardımcılığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Spor Kulübü Başkanlığı, Tff Kongre Üyeliği, Antalya Belediye Meclis Üyeliği, Antalya Müsiad Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Çilingiroğlu girişimcilik konusunda edindiği deneyimleri paylaşmak ve gençlere destek olmak amacı ile birçok üniversite ve kuruluşta çeşitli konularda seminerler vermiştir.