Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Gulsumnur

Moderator
Moderatör
Yazar
Konular
11,538
mustafa-destici-kimdir-nereli-yaşı-biyografisi-arguntc.webp

Mustafa Destici Kimdir?
Mustafa Destici, 1 Ocak 1966 doğumlu olup 2025 yılı itibarıyla 59 yaşındadır. Anadolu kökenli Destici, Eskişehir’in küçük bir ilçesi olan Günyüzü’nden başlayarak Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden biri haline geldi.

BBP Genel Başkanı Destici, evli ve üç çocuk babasıdır. Kızının adı Ela Naz Destici’dir. Ailesine olan bağlılığı, siyasetteki disiplin ve sorumluluk anlayışıyla paralel ilerliyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk siyasetinin köklü ve deneyimli isimlerinden biri olarak tanınıyor. 1966 yılında Eskişehir’in Günyüzü ilçesi Gecek Köyü’nde doğan Destici, Anadolu’nun küçük bir köyünde başlayan hayatına güçlü bir akademik ve siyasi altyapı ekledi.

İlk ve orta tahsilini Günyüzü ve Sivrihisar ilçelerinde tamamlayan Destici, lise eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Mustafa Destici'nin Akademik ve Mesleki Kariyeri
1988 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Destici, öğretmenlik mesleğine adım attı ve 1993 yılına kadar bu alanda görev yaptı. Aynı süreçte Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Felsefe Tarihi üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Akademik kariyerini 1993 yılında Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Gazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak sürdüren Destici, 2000 yılına kadar akademisyen olarak çalışmalarını devam ettirdi. Daha sonra Tarım Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulundu.

Mustafa Destici'nin Siyasi Kariyeri ve BBP Liderliği
Destici’nin siyasete ilgisi genç yaşlarda başladı. 1978 yılında Ülkü Ocakları’nda aktif görev alan Destici, 12 Eylül Darbesi sonrası kurulan "Gençlik Kültür Sanat Ocakları"nın kurucu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

1992 yılında Muhsin Yazıcıoğlu’nun Milliyetçi Çalışma Partisi’nden ayrılmasının ardından Nizam-ı Âlem Ocakları ve Alperen Ocakları’nda aktif rol üstlendi. 2007 yılında Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) katılan Destici, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

2008 yılında tekrar MKYK üyeliğine seçilen Destici, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. 2009 yılında yapılan Olağanüstü Büyük Kurultay’da Genel Sekreter oldu ve 3 Temmuz 2011’de BBP Genel Başkanlığı’na seçilerek partinin liderliğini üstlendi.

Hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Konuyu izleyenler

Benzer konular

Mustafa Ünal Kimdir? Mustafa Ünal’ın doğum tarihi, doğum yeri ve yaşı kamuya açık kaynaklarda yer almamaktadır. Mustafa Ünal, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi’nde MBA (İşletme Yüksek Lisansı) programını tamamlamıştır. İş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Mustafa Sandal-Aşka Yürek Gerek Sözleri Aşka yürek gerek anlasana Her defa yanıyorum ama gitmeliyim Yaranı sarıp acını dindiremem Bak bana ben acının ta kendisiyim Kaç kere kırık hayallerin peşine düştüm ben Kaç kere bile bile yenik savaşa girdim ben Korkma çok sürmez Aşk bu öldürmez Kimseler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Mustafa Yıldızdoğan-Yar Gelsin Sözleri Gülmedim güldüremedim Talihi döndüremedim Bu gönül yanar durur Yangını söndüremedim Yar gelsin, yarim gelsin Gelsin de, murada ersin Yeter bu çektiklerim Gönlüme bahar gelsin Son defa bu son defa Var ise biraz vefa Dönersin can olursun Bu derde sensin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Mustafa Yıldızdoğan-Leyli Güzel Sözleri SİNEM DELİK DEŞİK OLDU KİRPİKLERİN OK MU GÜZEL ACINACAK HALA DÜŞTÜM HİÇ İNSAFIN YOK MU GÜZEL BİR BAKIŞTI BİR BAKIŞTI BAKIŞ DEĞİL BİR YAKIŞTI GÖNLÜM BENDEN FİRAR ETTİ O BAKIŞLA CAN TUTUŞTU BİR KUŞ GİBİ UÇUP GİTTİ GÖNÜL YUVAN VİRAN KALDI SENDEN YALNIZ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Genç kadınları kültürümüzle etkiledikten sonra Rahibelere saldırdıktan sonra Leylakları yaktıktan bulutları gödükten sonra Elimize ne geçti? Elimize ne geçti? Akademide bi koltuk ve birde çek defteri Akademide bi koltuk ve birde çek defteri Çek mustafa çek Çek çek rakı çek Senin ömrün hep böyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üye silindi 81
Ü
Mustafa Özkaya Kimdir? Mustafa Özkaya, 1962 yılında doğdu ve 2025 itibarıyla 63 yaşındaydı. Atakan Özkaya’nın babası olan Mustafa Özkaya, İstanbul’da yaşıyordu. Kamuoyunda tanınmış bir isim olmayan Özkaya, sade bir yaşam sürüyordu ve oğlu Atakan Özkaya’nın oyunculuk kariyerinde destekleyici...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Mustafa Yıldızdoğan-Başımla Gönlüm Sözleri Başımla gönlümü edemedim eş; Biri yüz yaşında, biri yirmi beş. En sonunda sardı saçağı ateş; Varlığım arada kaynadı gitti... Başım dedi: Dinlen; gönlüm dedi: Koş! Başım dedi: Durul; gönlüm dedi: Coş! Başım yüreksizdi, gönlüm başıboş; Varlığım arada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Mustafa Çilingiroğlu Kimdir? İş İnsani, Girişimci. 1972 yılında Rize'de doğdu. 1998 yılında Yıldız milli futbol takımında forma giydi. 1992 yılında Devlet memuru oldu. 23 yıl memuriyet yaptı. 2015 yılında emekli oldu. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 2015 yılında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Mustafa Ceceli-Sevgilim Şarkı Sözleri Sevgilim, saçlarını tarayıp Gerdanını okşayıp Ninniler söyleyip, dizlerimde uyutsam seni Sevgilim, kadere aldanmayıp Kağıt olup, kalem olup Mutlulukla bir son bulup En sonuma yazsam seni Hiç bir şeye değişmem, aşkla bakan gözlerini En son anımda bile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Mustafa Ceceli-Sultanım Şarkı Sözleri Can yakan gözlerini, bak görmeye geldim Abu hayat sözlerinle gül olup yeşermeye geldim Ben aciz ben yarım, sana tamam olmaya geldim Şeyda bülbüller gibi, gül dalına konmaya geldim Yanar içim, senden öteye yer yok Yanar sözlerim, bakamam gözlerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

Besim Tibuk Kimdir, Nereli, Yaşı, Boyu, Kilosu, Biyografisi
Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk, 1945 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinin Arılı köyünde doğdu. İlk öğrenimini Murgul'da, orta öğretimini Kars...
Avukat Deniz Dedeoğlu Vefat Etti!
Avukat Deniz Dedeoğlu, Aydın Barosu’na kayıtlı genç bir hukukçuydu. Didim’de serbest avukatlık yapıyordu. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle...
Survivor 2026 All Star Yarışmacısı Ramazan Sarı Kimdir?
Ramazan Sarı Kimdir? Ramazan Sarı, 1997 doğumlu olup 2026 yılı itibarıyla 29 yaşındadır. Bu yaş aralığı, onun hem deneyimli hem de fiziksel olarak...
Survivor 2026 All Star Yarışmacısı Onur Alp Çam Kimdir?
Onur Alp Çam Kimdir? Onur Alp Çam, 27 yaşında genç bir yarışmacı. Türkiye'nin başarılı genç modelleri arasında yer alan Çam, sadece televizyon...
Survivor 2026 All Star Yarışmacısı Erkan Bilben Kimdir?
Erkan Bilben Kimdir? Gerçek adı İsmail Erkan Bilben olan oyuncu, 1 Ocak 1970 tarihinde dünyaya geldi. 2025 yılı itibarıyla 55 yaşındadır. Burcu...
Geri