Alopesi areata yani saçkıran vücuttaki yamalar halinde saç dökülmesini tetikleyen otoimmün bir durumdur. Her yaştan ve cinsiyetten insanı etkileyebilir. Saçlar genellikle bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların yardımıyla kendi kendine uzar.
Saç kıran stres kaynaklı ve sıkıntılı bir durumdur. Yalnızca küçük bir alanda ortaya çıkan saç kıran için sarmısağı tuza batırır o bölgeyi kanatana kadar ovmak gerektiğinin işe yaradığını biliyorum.Alopesi areata yani saçkıran vücuttaki yamalar halinde saç dökülmesini tetikleyen otoimmün bir durumdur. Her yaştan ve cinsiyetten insanı etkileyebilir. Saçlar genellikle bağışıklık sistemini baskılayan ilaçların yardımıyla kendi kendine uzar.
Evet bu şekilde yapıldığını bende bir kaç kez duymuştum. Hatta sosyal medyadan takip ettiğim bir kişide birebir görmüştüm ve faydasıda oluyordu. Tabiki bu durum kişiden kişiye göre değişiklik gösterecektir.Saç kıran stres kaynaklı ve sıkıntılı bir durumdur. Yalnızca küçük bir alanda ortaya çıkan saç kıran için sarmısağı tuza batırır o bölgeyi kanatana kadar ovmak gerektiğinin işe yaradığını biliyorum.