Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Toku Ağırlaması Güç Olur Atasözünün Anlamı Nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 9

Argun

Tanınmış üye
Yönetici
Moderatör
Konular
27,927
Web sitesi
argun.tc
toku-agirlamasi-guc-olur-atasozunun-anlami.webp

Toku Ağırlaması Güç Olur atasözünün anlamı: Fakir, ihtiyaç sahibi, güçsüz ve yaşlı insanları mutlu etmek kolaydır. Ancak hiçbir derdi ve gereksinimi olmayanların, yapılan iyilik ve samimiyetin kıymetini bilmeleri güç olur. Meselâ tok bir kişiyi ağırlamak zordur. Aç olmadığı için yemek beğenmez. Zengin insanların mânevî bir dayanağı yoksa, yalnızca maddî imkânlarla onları mutlu etmek kolay değildir.

Hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Benzer konular

Merkezi yönetim brüt borç stoku, şubat sonu itibarıyla 9,9 trilyon lira olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 28 Şubat itibarıyla merkezi yönetim brüt borç stoku verilerini açıkladı. Buna göre, merkezi yönetim brüt borç stoku, şubat sonu itibarıyla 9 trilyon 909,6 milyar lira oldu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Çağatay Güç Kimdir? 1986 doğumlu olan Çağatay Güç, 7 yaşına kadar Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaşadı. 1992 yılında ise ailesiyle birlikte Aliağa'ya yerleşti. İlkokul ve ortaokulu annesinin de öğretmenlik yaptığı Şakran İllköğretim, Atatürk İlköğretim ve Cumhuriyet İlköğretim okullarında lise...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'deki İran destekli Husi güçlerine düzenlediği saldırılara ilişkin "Hedefimize ulaşana kadar ölümcül güç kullanacağız" açıklamasında bulundu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Yemen'deki İran destekli Husi güçlerine düzenlediği saldırılara ilişkin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Rüyada güç görmek, kişinin iş yaşamında istediği noktaya gelmesi için hiçbir engelin kalmadığını, sorunların hepsinin çözüme ulaşacağını ve zirveye tırmanışa geçileceğini bildirir. Güç gören kimseler ailelerinin gurur kaynağı haline gelirler ve ağızlarından çıkan sözler başkalarını etki altına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Abdest ve teyemmüme güç yetiremeyen kişi nasıl namaz kılar? İnsanlar ancak yapabileceklerinden sorumludurlar. Zira dinimiz, kişiye güç yetiremeyeceği yükü yüklemez. Dolayısıyla kişi gücü neye yetiyorsa onu yapmakla mükelleftir (el-Hac, 22/78; el-Feth, 48/17). Allah Teâlâ, Kur’ân-ı Kerîm’de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Adağın geçerli olması için adanan şeyin yerine getirilmesi fiilen ve dinen mümkün ve meşru olmalıdır (Kâsânî, Bedâi‘, 5/82-92; el-Fetâva’l-Hindiyye, 1/229). Bu itibarla bir kişinin, başkasına ait olan bir malı veya hiçbir zaman güç yetirilemeyecek bir şeyi adaması geçersizdir. Sahip olduğundan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Rüyasında kuvvetlendiğini gören kimse, gerçek yaşamında da kuvvetli olacak demektir. Rüyada güç görmek, gerçek manada güçlü bir duruma gelmek anlamını taşır. Yaşanan güzel gelişmeler sayesinde geleceği garanti altına almayı, pozitif düşünüp olaylara ılımlı yaklaşmayı, sizi zayıf bilen kimselere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, yeni yıl öncesinde kaçak alkol, sigara ve cinsel gücü arttırıcı gibi ürünlerin bulunduğu iş yerlerine baskın düzenlendi. Olaya ilişkin iki iş yeri sahibine adli işlem yapıldı. Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesinde kaçak alkol, sigara ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde iki önemli operasyon gerçekleştirildi. Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, santralin ısı montaj uzmanları, 3. Güç Ünitesi'nin reaktör basınç kabını tasarım konumuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde iki önemli operasyon gerçekleştirildi. Rosatom'dan yapılan açıklamaya göre, santralin ısı montaj uzmanları, 3. Güç Ünitesi'nin reaktör basınç kabını tasarım konumuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25

Günün trendleri

SON GÖNDERİLER

SürLaz İle Mutfak Bıçak Seti Modelleri
Paylaşımınız için teşekkürler! SürLaz'ın geleneksel ustalığı modern tasarımlarla buluşturması, özellikle mutfakta kalite ve keskinlik arayanlar...
İstanbul Evden Eve Nakliyat İle Güvenli Çözümler
Paylaşımınız için teşekkürler! İstanbul gibi trafiği ve yerleşimi zor bir şehirde profesyonel bir nakliyat hizmeti almak gerçekten çok önemli...
İzmir Özel Bosch Teknik Servis Hizmetleri
Paylaşımınız için teşekkürler. İzmir genelinde Bosch marka beyaz eşya, kombi ve klima kullanıcıları için sunduğunuz geniş hizmet ağı ve 1 yıl...
İzmir’de Güvenilir ve Hızlı Teknik Servis Hizmetleri
Paylaşımınız için teşekkürler! İzmir genelinde tüm ilçelere yayılan bu kadar kapsamlı bir servis ağının olması, özellikle acil teknik destek...
Difi Ambalaj ile Kaliteli Ambalaj Çözümleri
Paylaşımınız için teşekkürler! Difi Ambalaj'ın hem sürdürülebilir üretim anlayışı hem de işletmelere sunduğu eğitim desteği sektörde gerçekten...
Geri