Kutsi (Ahmet Kutsi Karadoğan) Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Kutsi Kimdir?

Kutsi (Ahmet Kutsi Karadoğan), 16 Mart 1973 yılında Malatya’nın Akçadağ ilçesinde doğdu.

Anne adı Hatice, baba adı Şinasi’dir.

Anne tarafı Zonguldak, baba tarafı Malatyalı’dır.

Ankara Ayrancı Lisesi’nde okuduğu dönemde gitar çalan Kutsi, okulu adına katıldığı müzik yarışmasında kendi yaptığı bestesi ile 1. oldu.
1990 yılında bir arkadaşı ile birlikte Ankara Hollywood Plaza’da müzik programı yapmaya başladı.
Ankara’da arkadaşını beklediği yerde bulunan mağaza’da 400 bin tl değerinde pahalı bir gitar görerek çok beğenen Kutsi, sahip olamayacağından dolayı iç çekerken, mağaza önünde bulunan milli piyangocu’dan bir kazı kazan alarak şansını deniyor ve kazı kazan’dan 500 bin tl ikramiye kazanıyor. Aldığı parayla da ilk işi gitarı satın almak oluyor.
Üniversite’de Mimarlık bölümünü kazanan Kutsi, müzik çalışmalarına ağırlık vermek istemesinden dolayı okulu yarıda bırakmıştır.
1992 yılında kendi bestelediği şarkılardan oluşan bir albüm ile İstanbul’da şansını deneyen Kutsi, müzik prodüktörlerinin o dönemde ilgisini çekemediğinden hayallerini ertelemek zorunda kalmış.
1998 yılında ise İstanbul’a taşınarak Şan dersleri almaya başladı.
2000 yılında ünlü yapımcı Erol Köse’nin Prodüksiyon şirketi tarafından ”Aşk Payını Aldı” adlı albümü ile müzik piyasasına giren Kutsi, bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
2005 yılında ise tüm şarkıların kendisine ait olduğu 2. albümü ”Sana Ne’yi çıkardı.
Kral Tv’de yayınlanan İlanı Aşk adlı program ile müzik ve sunuculuğu bir arada yürüten Kutsi, 2005 yılında Kral Tv’de en iyi düet, 2007 yılında ise IFA En İyi Pop Erkek ve Kral Tv Yılın Şarkısı ödüllerini aldı.
2006-2009 yılları arasında yayınlanan Doktorlar adlı dizide Yasemin Ergene, Leyla Göksun, Bekir Aksoy, Melike Güner ve Yeşim Ceren Bozoğlu ile birlikte başrolde oynayan Kutsi, Levent Atahanlı karakteri ile oyunculuk alanında başarılı bir kariyere kavuştu.
Kutsi, 2016-2018 döneminde Kalbimdeki Deniz dizisinde Özge Özberk, Yeşim Ceren Bozoğlu, Sebahat Kumaş, Devin Özgür Çınar, Hakan Eratik, Zeynep Şarlıgil, Güzin Usta, Hazal Adıyaman ve Temmuz Uğur Yıldız ile rol aldı. Dizde, Mirat Yavuz karakterini canlandırdı.
Uzun yıllardır birlikte olduğu Sinem Bayraktutar ile 28 Ağustos 2008 tarihinde evlenen Kutsi’nin 2009 yılında Ceylin Ada ve 2015 yılında Lila adını verdikleri 2 kızı oldu.
30 Temmuz 2015 tarihinde ise Sinem hanım ile anlaşmalı olarak boşandılar.
Sinem hanım ile boşandıktan sonra ”Miss Turkey 2007” 3. güzeli Feyza Çıpa ile ilişkiye başlayan Kutsi, birçok ayrılıp barıştığı Feyza Çıpa ile 2017 yılında nişanlandı.
2020 yılında corona günlerinde ise Feyza Çıpa sosyal medya’dan ayrıldıklarını açıkladı.

2019 yılında TRT 1’de yayınlanmaya başlayan Benim Adım Melek adlı dizide Nehir Erdoğan, Kaan Çakır, Şerif Sezer, Mustafa Mert Koç ve Rabia Soytürk ile birlikte rol alan Kutsi, Halil Şirhan karakterini canlandırıyor.

Kutsi Albümleri 

2016 Kalbimdeki Deniz
2014 Yaz Günü
2013 Bilmem Anlatabildim mi?
2010 Bambaşka
2008 Aynadaki Yüzünün Karşılığı Benim
2007 Aynı Şehirde Nefes Almak Bile Bana Yetiyor
2006 Kördüğüm (Petek Dinçöz ile)
2005 Sana Ne
2000 Aşk Payını Aldı

 

Filmografisi

2021 Annemizi Saklarken
2019-2020 Benim Adım Melek – Halil Şirhan
2016-2018 Kalbimdeki Deniz – Mirat
2016 Kırgın Çiçekler – Kutsi
2015 Tutar mı Tutar – Doktor Levent
2015 Zilin Sesi – Tarkan
2015 Beyaz Yalan – Demir
2012-2014 Huzur Sokağı – Bilal
2009-2010 Kahramanlar – Yiğit
2006-2009 Doktorlar – Levent Atahanlı

 

 

Report

What do you think?

Bir Cevap Yazın