Melis Babadağ Kimdir?, Nereli?, Kaç Yaşında?

Melis Babadağ, 17 Ocak 1984 tarihinde Adana’da doğdu Üsküdar Anadolu lisesini 2001 yılında tamamlayan Babadağ, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünü 2007 yılında tamamladı.

2008-2009 döneminde ise Ayla Algan ve Ergün Demir’den oyunculuk eğitimleri aldı.

18 yaşındayken 2002 yılında reklam oyunculuğu yapmaya başlayan Melis Babadağ, 2009 yılında Aile Saadeti dizisinde Didar rolünü oynadı.
2010 yılında ise komedi dizisi Geniş Aile’nin 2. sezonunda Şevval karakterini canlandırdı.

2011-2014 yılları arasında yayınlanan Gani Müjde’nin Pis Yedili adlı dizisinde Ayşegül Aldinç, Turan Özdemir, Asuman Dabak, İlkay Akdağlı, Eda Ece, Burak Alkaş, Halil Babür, Hazal Şenel, Bükre Atala, Ecem Karavus, Ahmet Yıldırım, Harun Kolçak, Kadir Doğulu ve Ceren Soylu birlikte rol aldı. Dizide, Elçin Paksoy karakterini canlandırdı.

2014 yılında TRT 1’de yayınlanan romantik komedi dizisi Yeşil Deniz’de Zümrüt rolünü oynayan Melis Babadağ, ilk sezondan sonra diziden ayrıldı.

Melis Babadağ, 25 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren 1890 yılında Japon denizinde batan Osmanlı fırkateyn’i Ertuğrul’u konu alan ve Japonlar’ın gemi mürettebatını kurtarma çabaları ile 1985 yılında yaşanan İran-Irak savaşında Saddam Hüseyin’in tehdidiyle İran’da mahsur kalan 300’den fazla Japon vatandaşının dönemin başbakanı Turgut Özal’ın talimatıyla THY tarafından kurtarılmasını konu alan Ertuğrul 1890 adlı Japonya ve Türkiye ortak yapımı dev bütçeli filmde Hatice‘yi canlandırdı.

24 Mayıs 2019 tarihinde gösterime giren Aykut Enişte adlı komedi filminde Cem Gelinoğlu ile birlikte başrolde oynayan Melisa Babadağ, Gülşah karakterini canlandırdı.

Melis Babadağ Evlilik

2015 yılında iş adamı Yiğit Özer ile evlenen Melisa Babadağ, 2019 yılında boşandı.

A Milli Basketbol Takımı Menajeri Kerem Tunçeri ile birlikte olduğu hakkında magazin haberleri bulunuyor.

Filmografisi

2019 Aykut Enişte – Gülşah
2016 Oğlan Bizim Kız Bizim – Zeynep
2015 Ertuğrul 1890 – Hatice
2014 Yeşil Deniz – Zümrüt
2014 Mihrap Yerinde – Pelin
2013 Beni Böyle Sev
2011-2013 Pis Yedili – Elçin Paksoy
2011 Beni Unutma – Sevda
2009 İncir Reçeli – Duygu
2010 Geniş Aile – Şevval
2009 Cam Kırıkları – Emine
2009 Aile Saadeti – Didar

Report

What do you think?

Comments