Şevval Sam Kaç Kilo, Boyu Kaç, Nereli, Kaç Yaşında ?

ŞEVVAL SAM KİMDİR?

Kısaca Hayatı (Biyografi)

Şevval Sam, müzisyen Leman Sam’ın kızıdır.

İlk olarak sektöre Süper Baba adlı dizi ile giriş yapan Şevval Sam, burada edindiği tecrübe ile beraber pek çok yapım da yer almıştır.

En büyük çıkışını ise Nejat İşler ile başrollerini paylaştığı Gülbeyaz adlı diziden yakalamıştır.

Bu proje hem Nejat İşler’in, hem de Şevval Sam’ın en tanınır olmasını sağlayan dizidir.

Onun yanı sıra bazı projeler de yer alan Sam, en son Muhteşem Yüzyıl dizisinde yer almıştır.

Şevval Sam, 1993 yılında Beşiktaş’ın efsane oyuncularından Metin Tekin ile dünya evine girdi ve 6 yıl sonra da boşandılar.

Bu evlilikten de Emir isimli bir çocukları vardır.

Tam Adı: Şevval Sam
Doğum Yeri/Nereli: İstanbul
Doğum Tarihi/Yılı: 11 Kasım 1973
Yaşı/Kaç Yaşında: 41 Yaşında
Boyu/Boyu Kaç:  1.65 m 165 cm
Kilosu/Kaç Kilo: 54
Göz Rengi: Koyu Kahverengi
Saç Rengi: Kahverengi
Güneş Burcu: Akrep
Eşi/Sevgilisi:  Cem Arısoy (Evli)
Serveti/Kazancı:  23 Milyon TL
Ayakkabı Numarası: 37
Medeni Durumu: Bekar
Mesleği:  Dizi ve Sinema Oyuncusu
Dini İnancı: Müslüman

Şevval Sam Albümleri ve Diskografi
(2006) Sek
(2007) Istanbul’s Secrets
(2008) Karadeniz
(2010) Has Arabesk
(2012) II Tek
(2012) Tango
(2015) Toprak Kokusu
(2016) Nanninom
(2012) Aşk olsun

Konuk olduğu albümler
(2009) Güldünya Şarkıları (Aile içi şiddete son kampanyası dahilinde “Kibritçi Kız” adlı şarkı)
(2010) 7 Kocalı Hürmüz (Sinema filmi için Bu Gece Lazım, Yalnız Kullar şarkılarını seslendirdi.)

Filmografi
(2015) Kara Kutu (TV dizisi)
(2002) Martılar ve İstanbul (Dr. Pınar)
(2006) Yaşamın Kıyısında (Bu filmde konuk oyuncu olan Şevval Sam ben seni sevduğumi adlı şarkısını seslendirmiştir.)
(2010) Siyah Beyaz (Ankara’da 25 yıldır açık olan “Siyah Beyaz Bar” ve onun müdavimlerinin konu alınan Siyah Beyaz filmi, dostluk ve duyarlılık temalı iç ısıtan bir filmdir. Uzun yıllar aynı bara giden kişiler arasında oluşan arkadaşlık bağı filmin seyir zevkini arttırmaktadır. Şevval Sam ise bu filmde hayata karşı tek başına direnip yalnızlığını kendisine yaşam tarzı haline getiren bir iş kadını Ayten’i canlandırmıştır.