Ajda Pekkan Kimdir, Nereli Ve Kaç Yaşında? (1 Viewer)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 2

Argun

Administrator
Yönetici
Credits
38,255

Ajda Pekkan Kimdir?

Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 2023 yılı itibarıyla 78 yaşındadır.

Tam adı Ayşe Ajda Pekkan olan sanatçı, Türk pop müziğinin unutulmaz isimlerinden biridir.

1970'lerden bu yana "Süperstar" lakabıyla anılan Pekkan, güçlü bir kadın figürü çizdiği şarkılarıyla Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biri hâline geldi.
Pekkan'ın müzik kariyeri, 1960'ların başında Los Çatikos grubunda sahneye çıkmasıyla başladı.

1963 yılında Ses dergisinin düzenlediği yarışmada birinci seçilerek profesyonel müzik kariyerine adım attı.

Pekkan, 1970'li yıllarda "O Benim Şarkım", "Sana Neler Edeceğim", "Hoşgör Sen", "Seni Unutmak İstiyorum" gibi hit şarkılarıyla büyük bir başarı elde etti.

1980'li yıllarda "Yakar Geçerim", "Yaz Yaz Yaz", "Son Verdim Kalbim", "Sevgilerimle" gibi şarkılarıyla Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri hâline geldi.

Pekkan, 1990'lı yıllarda "Arada Sırada", "Seni Seviyorum", "Bambaşka Biri", "Dünyayla Başım Dertte" gibi şarkılarıyla müzik dünyasında liderliğini sürdürdü.
2000'li yıllarda "Yalan", "Kırmızı", "Aşkımla Yandım", "Beni Böyle Sev" gibi şarkılarıyla müzikseverlerin beğenisini kazandı.

Pekkan, günümüzde de Türk pop müziğinin en önemli isimlerinden biri olmaya devam ediyor. 2023 yılında çıkardığı "Ajda" adlı albümüyle büyük bir başarı elde etti.
Ajda Pekkan'ın çocuğu yoktur.
2 kez evlilik yapan Pekkan, evliliklerinden çocuk sahibi olamadı.

Pekkan, 2020 yılında verdiği bir röportajda, "Çocuğum olmadı. Kariyerime odaklanmak istediğim için, hamileliklerinden altısı kürtajla sonuçlandı." ifadelerini kullandı.
Pekkan, çocuk sahibi olmama kararını en büyük pişmanlığı olarak kabul etmektedir.

Users who are viewing this thread

Geri