Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kayısıları, incirleri, kuru üzümü, ceviz içini ve damla çikolatayı minik minik doğrayın.
Doğradığınız malzemeleri bir kasede bir araya getirin ve güzelce karıştırarak homojen bir iç malzeme elde edin.
Atom kurabiyenin hamuru için:
Atom kurabiye hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve vanilini geniş bir kaba alın. Malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Kabartma tozu ve unu, tereyağı-şeker-yumurta karışımına ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. Hazırladığınız hamuru streç filmle kaplayarak, yaklaşık 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağlayın ve streç filmle kaplayın.
Streç filmle kapladığınız limonluğun içine, ceviz büyüklüğünde koparılmış hamur parçalarını yerleştirin. İşaret parmağınızı kullanarak hamurun içini oyarak, iç malzemesini eklemeye hazır hale getirin.
Oyduğunuz hamurun içine hazırladığınız iç malzemesini ekleyin. Kenarlarda kalan hamurla üzerini özenle kapatın.
Hazırladığınız enfes atom kurabiyeleri, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirin ve soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek atom kurabiyeleri afiyetle tüketin.