Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Barbekü Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi, Nasıl Yapılır?
Barbekü Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
400 gram mantar
1 adet soğan
1 adet kapya biber
6 yemek kaşığı barbekü sos
1,5 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuğu marine etmek için:
2-3 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Barbekü Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Barbekü soslu mantarlı tavuk için öncelikle tavukları jülyen doğrayıp bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine marinasyon için gerekli tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Kabın ağzını streç filme kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Soğanı jülyen doğrayıp yağ ilavesiyle tavaya alın ve kavurmaya başlayın.
Üzerine buzdolabında dinlendirdiğiniz soslu tavukları da ekleyip soteleyin.
Rengi dönen tavukların üzerine jülyen doğradığınız biberleri alın.
Mantarları da ilave ettikten sonra sotelemeye devam edin.
Pişmeye yakın üzerine ketçap, barbekü sos ve soya sosu da ilave edip karıştırın.
Tuzunu da ekledikten sonra 1-2 tur çevirin. Pişen yemeği ocaktan alın.
Barbekü soslu mantarlı tavuk yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.