Etli Lahana Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 7

Gulsumnur

Moderator
Credits
5,889

etli-lahana-sarması-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Lahana İçin:

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç taze nane
  • 1 su bardağı pirinç

Pişirmek İçin:

  • 2 parça dana kemik
  • 2 kalem kuzu pirzola
  • 1 adet domates (dilimlenmiş)

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı büyük bir tencerede yumuşayana dek haşlayın ve soğuk suya alıp yaprakların diri kalmasını sağlayın.
  2. Soğan, tuz, karabiber, domates ve biber salçası, sıvı yağ, kuru nane ve taze naneyi robottan geçirin.
  3. Kıymayı bir kaseye alın. Robottan geçirdiğiniz karışım ve yıkanmış pirinçle birlikte yoğurun.
  4. Lahanadan saracağınız büyüklükte parçalar alın ve içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın.
  5. Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ve kemikleri dibe koyun. Üzerine sardığınız lahanaları dizin.
  6. En üst kısma pirzola ve domates dilimleri yerleştirin. Bir kasede domates püresi, sıvı yağ, sumak ve tuzu karıştırın.
  7. Tenceredeki sarmaların üzerine bu sosu gezdirin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun!
 

Trending content

Geri
Üst