JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Etli Lahana Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konbuyu başlatan
Konbuyu başlatan
Gulsumnur
Başlangıç tarihi
Başlangıç tarihi
26 Ara 2024
Cevaplar
Cevaplar
0
Görüntüleme
Görüntüleme
7
Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Lahana İçin:
1 adet orta boy beyaz lahana
300 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı kuru nane
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç taze nane
1 su bardağı pirinç
Pişirmek İçin:
2 parça dana kemik
2 kalem kuzu pirzola
1 adet domates (dilimlenmiş)
Sosu İçin:
1 su bardağı domates püresi
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı tuz
Etli Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Lahanayı büyük bir tencerede yumuşayana dek haşlayın ve soğuk suya alıp yaprakların diri kalmasını sağlayın.
Soğan, tuz, karabiber, domates ve biber salçası, sıvı yağ, kuru nane ve taze naneyi robottan geçirin.
Kıymayı bir kaseye alın. Robottan geçirdiğiniz karışım ve yıkanmış pirinçle birlikte yoğurun.
Lahanadan saracağınız büyüklükte parçalar alın ve içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın.
Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ve kemikleri dibe koyun. Üzerine sardığınız lahanaları dizin.
En üst kısma pirzola ve domates dilimleri yerleştirin. Bir kasede domates püresi, sıvı yağ, sumak ve tuzu karıştırın.
Tenceredeki sarmaların üzerine bu sosu gezdirin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun!