Nar, bolca C vitamini içeren doğal bir meyve olduğundan hamilelik sürecinde tüketilmesinin de genel olarak faydalı olduğu düşünülür.
Hamilelikte nar yemenin faydaları nelerdir?
- Nar güçlü bir C vitamini kaynağıdır.
- Bağışıklığı güçlendirici bir etkiye sahiptir.
- Nar, folik asit bakımından da zengin bir meyve olduğu için hamilelik sürecinde anne adayına folik asit desteği sağlayabilir.
- Bu da bebeğin özellikle beyin ve omurga gelişiminde olumlu bir etkendir.
- Hücrelerin zararlı serbest radikallerden arındırılmasına yardımcı olur.
- Hamilelikte sıklıkla yaşanan demir eksikliği sorununa çözüm olabilir.
- Sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek olur.
- Hamilelikte sıklıkla yaşanan kabız sorununa çözüm olabilir.
- Narın içeriğinde potasyum, antioksidanlar ve farklı vitaminler de bulunur.
- Kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.
- Vücuda enerji verir.
- Anne adayının cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkilerde bulunur.
Hamilelikte nar yemek zararlı mı?
- Sindirim sorunlarına sebep olabilir.
- Mide ağrıları, mide yanmaları, gaz ve şişkinlik sorunları yaşanabilir.
- Aşırı tüketilmesi sonucu vücuda fazla şeker girişi olabilir.
- Hamilelik sürecinde düzenli olarak ilaç kullananların doktorlarına danışmadan nar yememesi önemlidir.
- Bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara da sebep olabilir.
- Nar, diğer meyvelere göre düşük kalorili sayılabilecek bir meyvedir. Bu sebeple tek başına kilo aldırıcı bir etki oluşturmaz.
- Nar genel olarak gaz yapan bir meyve değildir. Ancak besin lifleri içeren bir meyve olduğundan çok tüketildiğinde şişkinlik, gaz gibi sorunlara sebep olabilir.
- Hamilelikte nar yemenin doğum lekesi oluşturabileceği ile ilgili herhangi bir bilimsel veri bulunmuyor.