Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?
(1 Viewer)
Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
7-8 adet tavuk baget
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet yumurta
1,5-2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış tavuk kızartması için önce tavukları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Haşlamaya bırakın. Haşladıktan sonra tabağa alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derilerini dilerseniz temizleyebilirsiniz.
Bir kapta yumurtayı çırpın. Ayrı bir kaba da un, galeta unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tavukları ilk önce yumurtaya daha sonra da harca bulayın.
Kızgın derin yağda çıtır çıtır olana kadar kızartın.