Islak Kek Tarifi, Nasıl Yapılır? (1 Viewer)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 7

Gulsumnur

Moderator
Credits
5,889

islak-kek-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Islak Kek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker(200 g)
  • 1 su bardağı süt(200 ml)
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı(200 ml)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un(200 g)
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı(tepsiyi yağlamak için)

Sosu İçin:

  • 3 su bardağı süt(600 ml)
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı(100 ml)
  • 3/4 su bardağı toz şeker(150 g)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gram bitter çikolata

Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
  2. Süt ve ayçiçek yağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  3. Kalan kek harcına, elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekledikten sonra spatula ile karıştırma işlemini sürdürün.
  4. Kek kalıbını ayçiçek yağı ile güzelce ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız ayarlı fırının orta rafında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  5. Kek pişerken sosu hazırlayın. Tüm sos malzemelerini bir tencereye alın ve soğukken karıştırın, sonrasında ocağa alın bir taşım kaynatın. Sosun 1/3'ünü ayırıp içine bitter çikolatayı ilave edin, karıştırın.
  6. Pişen keki fırından alın ve 10 dakika ilk sıcaklığını atması için bekletin. Süre dolunca dilediğiniz boyutta dilimleyin ve çatal ile dilimlerin üzerinde delikler açın.
  7. Önce bitter çikolatasız sosu her tarafına eşit gelecek şekilde dökün ve yarım saat sosu çekmesi için bekletin. Daha sonra bitter çikolatalı sosu dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar keki dinlendirin.
  8. Nefis ıslak kek hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Users who are viewing this thread

Trending content

Geri
Üst