Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı(tepsiyi yağlamak için)
Sosu İçin:
3 su bardağı süt(600 ml)
1/2 su bardağı ayçiçek yağı(100 ml)
3/4 su bardağı toz şeker(150 g)
2 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
Süt ve ayçiçek yağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
Kalan kek harcına, elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ekledikten sonra spatula ile karıştırma işlemini sürdürün.
Kek kalıbını ayçiçek yağı ile güzelce ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız ayarlı fırının orta rafında 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Kek pişerken sosu hazırlayın. Tüm sos malzemelerini bir tencereye alın ve soğukken karıştırın, sonrasında ocağa alın bir taşım kaynatın. Sosun 1/3'ünü ayırıp içine bitter çikolatayı ilave edin, karıştırın.
Pişen keki fırından alın ve 10 dakika ilk sıcaklığını atması için bekletin. Süre dolunca dilediğiniz boyutta dilimleyin ve çatal ile dilimlerin üzerinde delikler açın.
Önce bitter çikolatasız sosu her tarafına eşit gelecek şekilde dökün ve yarım saat sosu çekmesi için bekletin. Daha sonra bitter çikolatalı sosu dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar keki dinlendirin.
Nefis ıslak kek hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.