JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kadayıf Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
(2 Viewers)
Konbuyu başlatan
Konbuyu başlatan
Gulsumnur
Başlangıç tarihi
Başlangıç tarihi
Dün 22:45 da
Cevaplar
Cevaplar
0
Görüntüleme
Görüntüleme
1
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Kadayıf tatlısı için:
500 gram tel kadayıf
200 gram eritilmiş tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 su bardağı ceviz içi
Kadayıf tatlısının şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu
Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak kadayıf tatlısının şerbetini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alalım. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
Kaynayan şerbetimizi ocaktan aldıktan hemen sonra limon suyunu ekleyelim ve kenara soğumaya bırakalım.
Şimdide taze kadayıfları derin bir kap içerisine alalım ve üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökerek güzelce karıştıralım.
Tel kadayıflar iyice yağlanınca yarısını istediğiniz bir tepsiye yerleştirip avuç içimizle bastırarak iyice sıkıştıralım.
Üzerine isteğinize göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
Tel kadayıfların diğer yarısını da üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkıştıralım.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt kısma yakın olacak şekilde koyup kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirelim.
Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayalım.
Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyelim.
Tatlımız hazır. Afiyet olsun.