Kadayıf Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır? (2 Viewers)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1

Gulsumnur

Moderator
Credits
5,889

kadayıf-tatlısı-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kadayıf tatlısı için:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram eritilmiş tereyağı (14 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı ceviz içi

Kadayıf tatlısının şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri İçin:

  • 1 tatlı kaşığı antep fıstığı tozu

Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kadayıf tatlısının şerbetini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alalım. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayan şerbetimizi ocaktan aldıktan hemen sonra limon suyunu ekleyelim ve kenara soğumaya bırakalım.
  3. Şimdide taze kadayıfları derin bir kap içerisine alalım ve üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökerek güzelce karıştıralım.
  4. Tel kadayıflar iyice yağlanınca yarısını istediğiniz bir tepsiye yerleştirip avuç içimizle bastırarak iyice sıkıştıralım.
  5. Üzerine isteğinize göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
  6. Tel kadayıfların diğer yarısını da üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkıştıralım.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt kısma yakın olacak şekilde koyup kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirelim.
  8. Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayalım.
  9. Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
  10. Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyelim.
  11. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.
 

Users who are viewing this thread

Geri
Üst