Kahramanmaraş'ın geleneksel içeceği: Sadece iç ısıtmıyor, sağlığı da iyileştiriyor (1 Viewer)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1

Argun

Administrator
Yönetici
Credits
38,368
Kahramanmaraş'ın geleneksel içeceği: Sadece iç ısıtmıyor, sağlığı da iyileştiriyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş'ın geleneksel içeceği salep soğuk havalarda insanların içini ısıtırken sağlık açısından da birçok fayda sunuyor.

5KPt8Az6pEugPq5vMg7nBg.jpg

Salep, sadece kış aylarında sıcak içecek olarak tüketilmekle kalmıyor, yaz mevsiminde ise dünyaca ünlü Maraş dondurmasının temel malzemesi olarak kullanılıyor.
iqSQADsZKkmWuKInav2n5Q.jpg

Göç mevsimi olarak bilinen bahar aylarında doğadan toplanan yabani orkide köklerinden elde edilen salep, dondurmaya kıvam ve dayanıklılık kazandırarak, Maraş dondurmasını eşsiz bir tat haline getiriyor. Salep, içerdiği doğal bileşenlerle sağlığa birçok fayda sağlıyor.
0U6--ghqx0GtOkvhsVf4-Q.jpg

Salep, mideyi rahatlatıp ve sindirimi kolaylaştırırken, hazımsızlık sorunları yaşayan kişiler için doğal bir çözüm sunuyor.
uIZP4CM-rEqZdcpfC5XmmA.jpg

Kış aylarında sıkça karşılaşılan soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı bağışıklığı destekleyen salep, yüzyıllardır doğal bir afrodizyak olarak ta görülüyor. Orkide köklerinden elde edilen salep, yüzyıllardır Maraş halkının mutfağındaki yerini koruyor.
kILJ7MTaXUeVoFQD3l4_oA.jpg

Mutfak Şefi Samet Pekel, “Özellikle kış mevsiminde havalar soğuyunca devreye salep giriyor. Dondurmadan sonra salep gelir. Dondurmanın da hammaddesi saleptir.
_rWKrsm_MkC9Jy9YdPUSLg.jpg

Ahır Dağı eteklerinde orkide bitkilerimiz vardır ve bu bitkilerin kökünün çıkarılıp kurutularak salep haline getiriliyor ve kendi makinasında çekilerek tek toz salep haline getiriliyor.
J7cHffNCXEqCm6-NrDtnhg.jpg

Bu salep ile yaz mevsiminde Kahramanmaraş'ın meşhur dondurması yapılır. Yazın damakları ve yüreği ferahlatır kışın ise içimizi ısıtır” dedi.
Kvv10GrAbU2hiMfT_OAzTg.jpg

Müşteri Sibel Demircan ise, “Kahramanmaraş'a ait olması bizleri sevindiriyor ve mutlu ediyor. Alışılmışın dışında bitki çayların dışında biraz daha salebe yönelmek önemli. Daha doğal olanı tüketmek çok önemli. Kış mevsiminde salep içmek çok şifalı” diye konuştu.

Kaynağa git...
 

Users who are viewing this thread

Trending content

Geri
Üst