Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?
(1 Viewer)
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Kurabiyeleri Kaplamak İçin:
1 su bardağı pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın.
Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın.
Üzerine kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyin.
Son olarak unu eleyin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir. Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın. Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin.