Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 5

Argun

Administrator
Yönetici
Credits
38,403

karadeniz-usulu-kaygana-tarifi-nasıl-yapılır.webp
Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 8 dal taze soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kaygana için önce geniş bir kasede süt, yumurta, tuz, pul biber ve karabiberi karıştırın. Karışıma unu eleyerek ekleyin ve ardından mısır ununu da ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  2. Yeşillikleri çok ince doğrayıp harca katın ve karıştırın.
  3. Geniş ve yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın, tavanın tabanına 2-3 yemek kaşığı yağ koyup yayın. Harcın üçte birini tavaya alıp krep gibi yayın ve ocağın altını kısıp kapağını kapatın. Kaygananın üzeri kuruyunca ters çevirin ve tabanını da pişirin.
  4. Kalan harca da aynı işlemi uygulayın.
  5. Pişen kayganaları yanında yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
 

Trending content

Geri
Üst