Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı mısır unu
8 dal taze soğan
1/4 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Karadeniz Usulü Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaygana için önce geniş bir kasede süt, yumurta, tuz, pul biber ve karabiberi karıştırın. Karışıma unu eleyerek ekleyin ve ardından mısır ununu da ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Yeşillikleri çok ince doğrayıp harca katın ve karıştırın.
Geniş ve yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın, tavanın tabanına 2-3 yemek kaşığı yağ koyup yayın. Harcın üçte birini tavaya alıp krep gibi yayın ve ocağın altını kısıp kapağını kapatın. Kaygananın üzeri kuruyunca ters çevirin ve tabanını da pişirin.
Kalan harca da aynı işlemi uygulayın.
Pişen kayganaları yanında yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.