Kremasız Kadayıflı Muhallebi Tarifi, Nasıl Yapılır? (1 Viewer)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 5

Gulsumnur

Moderator
Credits
5,889

kadayıflı-muhallebi-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Kremasız Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kadayıf(çiğ)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı ceviz (iri kıyılmış)

Kremasız kadayıflı muhallebi kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kremasız kadayıflı muhallebi üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Kremasız Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfları elinizle ufalayın.
  2. Tereyağını tavaya koyup erittikten sonra üzerine kadayıfları ekleyerek renk alana kadar kavurun. Altın rengi olunca şekeri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  3. Daha sonra cevizleri ekledikten sonra soğumaya bırakın.
  4. Muhallebi için; vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alalım.
  5. Karıştırarak kısık ateşe pişirelim. En son vanilyayı ve tereyağını da ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Tatlıyı yapacağımız kabın dibine kadayıfların yarısını dökelim.
  7. Üzerine muhallebiyi ilave edip ve üzerini düzeltelim.
  8. En üste kalan kadayıfları da ekleyip yeniden düzeltelim.
  9. Tatlımız hazır. 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
 

Users who are viewing this thread

Trending content

Geri
Üst