JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi, Nasıl Yapılır?
(1 Viewer)
Konbuyu başlatan
Konbuyu başlatan
Argun
Başlangıç tarihi
Başlangıç tarihi
31 Ara 2024
Cevaplar
Cevaplar
0
Görüntüleme
Görüntüleme
3
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
300 gram kültür mantarı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yeşil biber(doğranmış)
2 adet kapya biber(doğranmış)
1 adet domates
1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın. 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
Ardından 2 adet doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün.
Son olarak; 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin.
15 dakika kadar pişmeye bırakın.
Domatesler suyunu çektiğinde mantarlı tavuk soteniz hazır demektir. Afiyet olsun!