Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
2 silme yemek kaşığı toz şeker
100 gram eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
4,5-5 su bardağı un(aldığı kadar)
Pastane Tadında Karaköy Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Suyu,mayayı ve şekeri yoğurma kabınıza alarak güzelce karıştırın,mayanızı aktive edin. Yağlarınızı,yoğurdu,yumurta aklarını ve tuzu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Hamurun üstünü örterek yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve güzelce yuvarlayın.
Yumurta sarılarının üstüne bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyerek bezelerin üstüne fırça yardımıyla sürün. Üzerine çatal yardımıyla şekil verin.
Önceden ısıtılmş 180 derece fırında iyice kızarana 20-30 dakika arası kontrollü bir şekilde pişirin.
Ardından fırından alın, bir süre dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.