Pastane Usulü Supangle Tarifi, Nasıl Yapılır? (1 Viewer)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 8

Gulsumnur

Moderator
Credits
5,889

pastane-usulu-supangle-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Pastane Usulü Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 120 gram bitter çikolata(iki paket)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1/2 çay bardağı buzlu soğuk su
  • 2-3 dilim kakaolu kek

Pastane Usulü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye nişasta, un, şeker, kakao ve yumurta sarısını alın ve karıştırın. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Topaklanmaması için güzelce karıştırın.
  2. Sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca kadar pişirin. Ocaktan alın ardından tereyağı ve çikolatayı ilave edin ve karıştırın.
  3. Son olarak soğuk suyu da ilave edin.
  4. Üzerinin kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırın. Kuplara kakaolu kekleri paylaştırın.
  5. Üzerlerine supangleyi ekleyin ve buzdolabında soğutun.
  6. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
 

Users who are viewing this thread

Trending content

Geri
Üst