JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Patatesli Tavuk Yahnisi Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konbuyu başlatan
Konbuyu başlatan
Argun
Başlangıç tarihi
Başlangıç tarihi
23 Ara 2024
Cevaplar
Cevaplar
0
Görüntüleme
Görüntüleme
14
Patatesli Tavuk Yahnisi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1/2 çay bardağı zeytinyağı
750 gram tavuk baget
2 adet kuru soğan
2 su bardağı domates rendesi
1 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
500 gram bebek patates
1/4 demet maydanoz
Patatesli Tavuk Yahnisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş ve derin bir tencerede tavuk bagetleri zeytinyağı ile renk alana kadar kavurun.
Tavukları tencereden dışarı alın ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları yumuşayana kadar tencerede kalan yağ ile kavurun.
Soğanların üzerine domates rendesi,su ve baharatları ekleyin.
Tencereye tavukları geri koyun, soyulmuş patatesleri de ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen yemeğe son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyin, 10 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.