Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
180 gram oda sıcaklığında tereyağı(13 yemek kaşığı)
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Şekerparenin şerbet için gerekli malzemeleri bir tencereye aktarın. Şeker eriyip su kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edin. Şerbetiniz hazır! Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Şekerpare hamuru için gerekli olan un ve irmik hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın ve güzelce karıştırın.
Ardından irmiği ilave edin.
Unu da ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tepsiye oval şeklini vererek dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal ile üzerine şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında şekerparelerinizi 20 dakika kadar pişirin. Fansız ayar kullanın, pişme süresi fırınınızın performansına göre değişebilir bu nedenle kontrollü pişirin.
Ardından fırından şekerparelerinizi alın. Oda sıcaklığında 3-4 dakika kadar dinlendirin. Soğuk şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine azar azar gezdirin. Dağılma riskini bu şekilde azaltmış olursunuz. Şerbeti birden dökmeyin. Azar azar verin.
En az 2 saat kadar dinlendirip şekerpare tatlısını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.