Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sütlacımızı yapmaya ilk olarak pirinci sudan geçirerek başlayalım. Sadece bir kere sudan geçirdiğimiz pirinci tencereye alalım ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Ara ara nazikçe karıştıralım.
Pirinç, suyunu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edelim. Süt kaynayana kadar ara ara karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 8-10 dakika daha bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
Ardından şekeri ekleyelim ve tekrar kaynamasını bekleyelim. 4-5 dakika kısık ateşte kaynatalım.
Daha sonra nişastayı 1 çay bardağı suyla karıştıralım.
Bu karşımı aynı anda hem karıştırıp hem tencereye ekleyelim. Azar azar dökerek eklerseniz topaklanmaz. Karıştırdıktan sonra hafifçe kıvam alana kadar ara ara karıştırarak pişirelim. Minik balonların yüzeye ulaştığında kısık ateşte alıp 1-2 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.
Sütlacın kıvamı akışkan bir boza kıvamında olmalıdır. Sütlaç harcını her seferinde karıştırarak kaselere koyalım.
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletelim. En son üzerine tarçın serperek servis edelim.