JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sütsüz Yumurtasız Poğaça Tarifi, Nasıl Yapılır?
Konbuyu başlatan
Konbuyu başlatan
Gulsumnur
Başlangıç tarihi
Başlangıç tarihi
26 Ara 2024
Cevaplar
Cevaplar
0
Görüntüleme
Görüntüleme
7
Sütsüz Yumurtasız Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
İç Malzemesi İçin:
2 adet patates(haşlanmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı pekmez
1,5 yemek kaşığı su
Sütsüz Yumurtasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir kasede maya, toz şeker ve suyu karıştırın ve 2-3 dakika bekletin.
Ardından sıvı yağ un, mahlep ve tuzu ekleyip ele yapışmayan pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda minimum 30 dakika mayalandırın.
Haşlanmış patateslere tuz ilave edip ezin ve rendelenmiş kaşar peyniriyle karıştırın.
Mayalanmış olan hamuru 16 eşit bezeye bölün ve yuvarlayın.
Avucunuzun içiyle hamuru düzleyip ortasına patatesli harçtan koyun ve bohça gibi kapatıp tekrar yuvarlayın. Aynı işlemi tüm hamurlara uygulayın.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine suyla açtığınız pekmezi sürün ve susam serpiştirin.
Bu şekilde 10 dakika da tepside mayalandırın.
Poğaçaları 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edin. Afiyet olsun!