Tavuk Beyti Tarifi, Nasıl Yapılır? (1 Viewer)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1

Argun

Administrator
Yönetici
Credits
38,368

tavuk-beyti-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Tavuk Beyti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kemiksiz tavuk but(kuşbaşı doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
  • 3 adet sivri biber(yemeklik doğranmış)
  • 3 adet yufka
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Salçalı Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Tavuk Beyti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya önce yağı, daha sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.
  2. Biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Tavukları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kavurmaya devam edin. pişince ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
  5. 1 yufkayı açın ve ortadan ikiye bölün.
  6. Kısa olan kenarına tavuklu harcı yayın.
  7. İki ucundan da tutarak sıkı bir şekilde rulo yapın.
  8. Bıçak yardımıyla eşit uzunluklarda olacak şekilde ruloyu kesin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.
  9. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbı ya da tepsiye ruloları bitişik olacak şekilde dizin. 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yufkalar kızarana kadar 20 dakika fırında tutun.
  10. Sos tenceresine önce yağı, ardından salçayı koyun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edin, kaynatın. 20 dakika pişen beytinin üzerine bu sostan gezdirin ve tekrar fırınlayın.
  11. Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Users who are viewing this thread

Trending content

Geri
Üst