Tavuklu Patates Sarma Tarifi, Nasıl Yapılır? (1 Viewer)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 15

Argun

Administrator
Yönetici
Credits
38,255

tavuklu-patates-sarmasi-tarifi-nasıl-yapılır-arguntc.webp
Tavuklu Patates Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Patates sarma için:

  • 4 adet patates(rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet maydanoz

Tavuklu harç için:

  • 750 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 adet kapya biber(doğranmış)
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Patates Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış çiğ patatesleri bir kaseye koyun ve üzerine yumurtayı ekleyin.
  2. Kaşar, tuz, karabiber, maydanoz ekleyip yoğurun.
  3. Fırın tepsisine harcı yayın ve 185 derece fırında 30 dakika pişirin.
  4. Tavukları doğrayıcı'ya koyun.
  5. Tavukları parçalayın.
  6. Ocakta, orta ateşte soğanları kavurun.
  7. Ardından parçalanmış tavuğu ekleyin. Biberleri, salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Suyunu da ekleyip pişmeye bırakın.
  8. Fırınlamış olduğunuz patates harcını oda sıcaklığında bekletin. Beklemiş olan patates harcını tekrar fırın tepsisine açın ve üzerine tavuk harcını yayın.
  9. Rulo haline getirin.
  10. Rulo patatesin üzerine kaşar peyniri serpiştirip üzeri kızarana dek 10 dakika fırınlayın. Fırından çıkardığınız patates rulonun ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
 

Users who are viewing this thread

Trending content

Geri
Üst