Tavuklu Pilav Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 6

Argun

Administrator
Yönetici
Credits
38,379

tavuklu-pilav-kapama-tarifi-nasıl-yapılır.webp
Tavuklu Pilav Kapama Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk budu
  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Pilav Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu pilav kapama tarif için tavuk butlarını yıkayıp tencerede haşlayın.
  2. Yağı tencerede eritin. Süzdüğünüz pirinçleri güzelce kavurun.
  3. Suyunu pirinç için ayırın. Pirinçleri 15 dakika sıcak suda bekletin.
  4. Üzerine tavuk suyunu ilave edin. Butları ve baharatını dizin.
  5. Gerekirse su ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte demlenmeye bırakın.
  6. Tavuklu pilav kapama hazır. Afiyet olsun.
 

Trending content

Geri
Üst