Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tereyağlı Yumurta Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın. Haşlanan yumurtaları soğuk suda birkaç dakika bekletin ve soyun.
Soyduğunuz yumurtaları boyuna 2 parçaya bölün.
Tavaya tereyağını alın ve eritin. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Yumurtaların kestiğiniz kısımları tavaya gelecek şekilde koyun tuzu ve baharatları ekleyin. Kızgın yağı bir kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine sürekli gezdirerek 1 dakika kadar pişirin.