Uygulamayı yükle
How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Olay yerini değerlendirmenin amacı nedir? Olay yerinde tekrar kaza olma riskinin ortadan kaldırılması, Olay yerindeki hasta/yaralı sayısının ve türlerinin belirlenmesidir. Olay yerinin hızlı bir şekilde değerlendirilmesinin ardından yapılacak müdahaleler planlanır. Olay yerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
İlkyardımcının özellikleri nasıl olmalıdır? Olay yeri genellikle insanların telaşlı ve heyecanlı oldukları ortamlardır. Bu durumda ilkyardımcı sakin ve kararlı bir şekilde olayın sorumluluğunu alarak gerekli müdahaleleri doğru olarak yapmalıdır. Bunun için bir ilkyardımcıda aşağıdaki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
İlkyardımın ABC'si nedir? İlk yardım, acil sağlık sorunları yaşandığı durumlarda çok önemlidir. Günlük hayatımızda ufak tefek yaralanma veya büyük kazalar ile karşılaşılmaktadır. İlk yardım teknikleri ile bu karşılaştığımız kazalarda hayat kurtarmak mümkündür. İlk yardımın birçok teknikleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
İlk Yardım Temel Uygulamaları Nelerdir? Koruma: Olay yerinde olası tehlikeleri belirleyerek güvenli bir çevre oluşturmaktır. Kazaya uğrayan araç mümkünse güvenli bir alana alınmalıdır. Olay yeri görünebilir biçimde işaretlenmelidir. Meraklı kişiler olay yerinden uzaklaştırılmalıdır. Kazaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Yaralanma ve Travmalarda İlk Yardım Müdahaleleri Yaralanma ve travmalarda, vücudun hasar gören bölgesi dikkatle incelenmeli, mümkünse hareketsiz tutulmalıdır. Şişlik, morarma ya da şekil bozukluğu gibi belirtiler varsa ilgili bölgeye soğuk uygulama yapılması etkili olabilir. Özellikle travmatik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
İlk Yardım Nedir? İlk yardım, sağlık personeli gelmeden önce yapılan bilinçli ve yerinde müdahalelerle hayat kurtarma sürecinin ilk adımını oluşturur. Beklenmedik durumlarda hızlı reflekslerle yapılan bu uygulamalar, kişinin yaşamsal fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı olur. Toplumda ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Geri