125 yıldır iftar sofraları süslüyor: Ramazan gelince tezgahın başına geçti

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 1

Argun

Administrator
Yönetici
125 yıldır iftar sofraları süslüyor: Ramazan gelince tezgahın başına geçti

Manisa'nın Demirci ilçesinde, ramazan ayına özel üretilen susamlı helva 125 yıldır iftar sofralarını süslüyor.

TBfi9qgze0aN6dlEaWn5JQ.jpg

Babasından öğrendiği mesleği sürdüren İhsan Akgün, Hacı Hasan Mahallesi'ndeki dükkanda ramazanın ayı gelmesiyle susamlı helva için tezgahın başına geçti.
JzX-osAGKEyIPG7u2gGxHA.jpg

İhsan usta, oğlu Mustafa Akgün ile sırt sırta vererek ilçe sakinlerinin ramazanda yoğun tükettiği susamlı helvayı yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.
1XZp3ZQbo0y3JDUQfNWuzw.jpg

Sabahın erken saatlerinde babasından kalan kazanının başına geçen İhsan usta ve oğlu, gün boyunca ramazan lezzetini üretiyor.
qUUC3tkKNkeIV7sSa9C9-w.jpg

Usta İhsan Akgün, gazetecilere, su, şeker, limon suyu ve çöven otunu ateşte kaynattıklarını, kıvamını aldıkları içeriği susamla buluşturarak lezzeti oluşturduklarını belirtti.
32FG66omckKMyvvS02BgHA.jpg

Akgün, susamlı helvayı sadece ramazan ayında ürettiklerini ifade etti.Mustafa Akgün ise susamla helvanın diğer helvalara göre yapımının zor olduğunu belirterek, "Susamlı helvayı İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin her yerine kargoyla gönderiyoruz. İftarın olmazsa olmazı susamlı helvamızı üretmeye ve yaşatmaya devam ediyoruz." dedi.

Kaynağa git...
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Günün trendleri

Haftanın enleri

Geri