Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ATA AÖF bütünleme sınavı soruları ve cevapları 2025 açıklandı mı?
Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde bütünleme sınavları 15-16 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenleniyor. ATA AÖF bütünleme sınavları ders başarı notuna %70 etki edecek. Sınavların değerlendirmesi yapılırken dört yanlış cevap bir doğru yanıtı götürecek. Sınavda kopya çektiği, sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak. Üç oturumda yüz yüze gerçekleştirilecek sınavların sonuçları ataaof.edu.tr adresinden erişime açılacak.
Açıktan eğitim alarak ön lisans ve lisans mezunu olmak isteyen binlerce aday ATA AÖF’te eğitim hayatını sürdürüyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz döneminde final sınavlarında başarısız dersi bulunan öğrenciler ise bütünleme sınavlarına katılıyor. ATA AÖF bütünleme sınavları iki gün boyunca üç farklı oturum şeklinde düzenlenecek. Başarısız oldukları dersleri geçmek isteyen öğrenciler ise şimdiden sonuçlara odaklandı. ATA AÖF sınav sonuçları, basılı veya mail yoluyla bildirilmeyecek. Bütünleme sınavlarına katılan adaylar, “Öğrenci Bilgi Sistemi” üzerinden sonuçlara erişim sağlayabilecek.
ATA AÖF SORULARI VE CEVAPLARI 2025 AÇIKLANDI MI?
Atatürk Üniversites, ATA AÖF bütünleme sınavları iki gün boyunca devam edecek. Bütünleme sınavları 16 Şubat 2025 tarihinde sona erecek. Sınavlar tamamlandıktan sonra ATA AÖF soruları ve cevap anahtarı, ataaof.edu.tr adresinden yayınlanacak. Üniversiteden cevap anahtarının açıklanacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.
ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Bütünleme sınavları dönem sonu not ortalamasına yüzde 70 etki edeceğinden öğrencilerin başarı durumunu büyük oranda belirliyor. Üç oturumda düzenlenecek sınavlarda her dört yanlış cevap bir doğru yanıtı götürecek. 100 puan üzerinden sınavlar değerlendirmeye alınacak. ATA AÖF bütünleme sınav sonuçlarının en geç 2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.