Gulsumnur
Administrator
- Kredi
- 12,611,636
Çilekli Tart İçin Malzemeler
Keki için:
- 1 çay bardağı şeker,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 vanilya,
- 2,5 çay bardağı un,
- 1 çay bardağı ılık süt,
- 1 kabartma tozu,
- 2 yumurta,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 2 su bardağı süt,
- 1 vanilya,
- 2,5 çorba kaşığı un,
- 1 yumurta sarısı,
- 3 çorba kaşığı şeker,
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı çilek,
- 2 çorba kaşığı nişasta,
- 1 çay bardağı şeker,
- Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Üzerine ılık süt ve sıvı yağı ilave edip şeker eriyene kadar güzelce karıştıralım. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
- Kek hamuru kıvamında homojen bir karışım elde edelim. Yağlanmış ve çok az unlanmış tart kalıbımıza harcımızı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 ‘C de 30 dk kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi ayrılık göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabiliriz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekten pişmiştir
- Fırından çıkardığımız kekimizi ılımaya bırakalım.
- Kreması için bir tencereye süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını alıp karıştıralım. Kıvam alıncaya kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ilave edip karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan ters çevirelim ve kremayı dökelim üstüne.
- Buzdolabında bekletelim sosumuz oluncaya kadar.
- Çilek sosumuz için küçük bir tencereye su, nişasta, şeker ve ortadan ikiye kestiğimiz çilekleri alıp karıştıralım. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım. O da soğuduktan sonra buzdolabında tartımızı çıkartıp üstüne hazırladığımız mis gibi çilek kokan sosumuzu gezdirelim.
- Yine buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
