Gulsumnur
Administrator
- Kredi
- 12,611,991
Fırında Soslu Balık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığızeytinyağı
- 2 adet mor soğan
- 2 adet büyük boy domates(küp küp kesilmiş)
- 3 adet yeşil biber(ince doğranmış)
- 2 adet kırmızı biber(ince doğranmış)
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet levrek(takoz dilimlenmiş)
- 2 diş sarımsak(ufaltılmış)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığ ,ı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 adet limon suyu
- 3 dal maydanoz(kıyılmış)
Fırında Soslu Balık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya önce zeytinyağını ardından soğanları alalım ve kavuralım.
- Soğanların üzerine biberleri ve salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
- Ardından domatesleri, pulbiberi, tuzu, karabiberi ve sarımsakları da tavamıza ekleyelim.
- Domatesler suyunu salana kadar kapağı kapalı şekilde pişirelim.
- Suyunu salan domateslere 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyip, kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim.
- Bu karışımı bir fırın tepsisine alalım ve üzerine balıkları yerleştirelim.
- İnce kıyılmış maydanozları eklediğimiz limon suyunu da balıkların üzerine gezdirelim.
- 175 derecede fansız fırının orta rafında balıkların üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Fırında soslu balık yemeğimiz hazır. Afiyet olsun!