Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 20

Argun

Administrator
Yönetici
haslanmis-tavuk-kizartmasi-tarifi-nasıl-yapılır.webp

Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet yumurta
  • 1,5-2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)

Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış tavuk kızartması için önce tavukları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Haşlamaya bırakın. Haşladıktan sonra tabağa alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derilerini dilerseniz temizleyebilirsiniz.
  2. Bir kapta yumurtayı çırpın. Ayrı bir kaba da un, galeta unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Tavukları ilk önce yumurtaya daha sonra da harca bulayın.
  4. Kızgın derin yağda çıtır çıtır olana kadar kızartın.
  5. Haşlanmış tavuk kızartması hazır. Afiyet olsun.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Haftanın enleri

Geri