Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 7-8 adet tavuk baget
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet yumurta
- 1,5-2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
Haşlanmış Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış tavuk kızartması için önce tavukları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Haşlamaya bırakın. Haşladıktan sonra tabağa alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derilerini dilerseniz temizleyebilirsiniz.
- Bir kapta yumurtayı çırpın. Ayrı bir kaba da un, galeta unu ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Tavukları ilk önce yumurtaya daha sonra da harca bulayın.
- Kızgın derin yağda çıtır çıtır olana kadar kızartın.
- Haşlanmış tavuk kızartması hazır. Afiyet olsun.