Kestaneli Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Argun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 28

Argun

Administrator
Yönetici

kestaneli-pasta-tarifi-nasıl-yapılır.webp
Kestaneli Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Kestaneli pastanın keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 5-6 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 150 gram yumuşamış tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Kestaneli pastanın dolgusu için:

  • 400 gram kestane
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 100 gram çikolata(bitter sütlü karışık çikolata)

Kestaneli pastanın kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kestaneli pastanın kekini ıslatmak için:

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Kestaneli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kestaneli pastanın keki için şeker ve yumurtayı derin bir kapta çırpın.
  2. Üzerine yumuşamış margarin ya da tereyağı, süt ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip 1 dakika daha çırpın.
  4. Hamuru kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirin.
  5. Kestaneleri güzelce yıkayıp 30 dakika suda bekletin.
  6. Daha sonra üzerlerine çizikler atıp fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Pişen kestaneleri ayıklayın. Toz şeker ve suyu tencereye alın ve arada karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kestaneleri ekleyin ve ocağı kısın. Kestaneler dağılmadan hafif yumuşayıncaya kadar 10- 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp şurubun içinde soğumaya bırakın.
  8. Krema için tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri alın. Karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Göz göz olunca ocaktan alın. İçerisine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  9. Kestaneleri şuruptan çıkarın. Kestanelerin bir kısmını benmari usulü erittiğiniz çikolatayla kaplayıp donması için buzdolabında bekletin.
  10. Keki ikiye kesin. Süt ve şekeri karıştırıp keki ıslatın.
  11. Kekin arasına kremayı yayın. Üzerine kalan kestaneleri minik parçalara ayırıp kremanın üzerine ekleyin. İkinci kat keki kapatıp kremayla pastayı sıvayın. Kestane şekeri ile üzerini kaplayın.
  12. Aralarına krem şanti ile süsleme yapabilirsiniz. Dilerseniz file badem ya da fındıkla süsleyerek servis edin. Kestaneli pasta hazır. Afiyet olsun.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Geri