- Kredi
- -1,337,603

Nisan ara tatili bir diğer adıyla 2. ara tatilin ne zaman başlayacağıyla ilgili tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024-2025 eğitim öğretim takvimiyle birlikte, okullarda 2. ara tatil için tarih belli oldu. Öğrenciler hafta sonlarıyla birlikte toplamda 9 gün tatil yapacak. Peki, nisan ara tatili (2. ara tatil) ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanacak?

2024-2025 okullarda nisan ara tatili için geri sayım başladı. 2. dönemin yarısı nisan ara tatiliyle birlikte tamamlanacak ve artık yaz tatili için geri sayım başlanacak. Öğrenciler nisan ara tatiliyle birlikte 9 gün ders temposundan uzaklaşarak dinlenme fırsatı bulacak. Peki, Nisan ara tatili (2. ara tatil) ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman kapanacak?

2024-2025 yılında ilk ara tatil 31 Ocak 2025 Cuma günü sonlandı ve ikinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başladı. Öğrenciler ikinci dönem ara tatilini ise 31 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında yaşamış olacak.

İkinci dönem 20 Haziran 2025 Cuma günü öğrencilerin karne alması ile son bulacak. Yeni eğitim ve öğretim yılı 2025 yılı eylül ayında başlayacak.
Kaynağa git...