Gulsumnur
Administrator
- Kredi
- 25,223,061
Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek Harcı İçin
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (ince rende ile)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (ince rende ile)
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yumurta ve şekeri mikser ile 5 dakika çırpın.
- Portakal suyu ve kabuğunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve bir tutam tuzu eleyerek bu karışıma ilave edin.
- Karıştırdıktan sonra yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökün. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Bir kürdan batırıp çıkararak piştiğinden emin olabilirsiniz. Kürdan kuru ise pişmiştir. (Kek pişirirken tepsiyi mutlaka fırının alt gözüne yerleştirin. Üzeri fazla kızardığı halde kek pişmediyse, tepsiyi fırında oynatmadan üzerini bir yağlı kağıt örterek daha fazla kızarmasını önleyebilirsiniz.)
- Sos malzemelerini şeker eriyene kadar karıştırın. Keki fırından aldıktan sonra 1 dakika bekleyin. Sosu kekin üzerine, kaşıkla her tarafını eşit ıslatarak dökün.
- Soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.