Şöbiyet Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Gulsumnur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 13

Gulsumnur

Administrator

şöbiyet-tatlısı-tarifi-nasıl-yapılır.webp
Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

İrmikli İç Harcı İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Şöbiyet İçin:

  • 10 yaprak baklavalık yufka
  • 1 kase Antep fıstığı
  • 100 gram tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanışı:

  • Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini koyalım ve 15 dakika kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra limon dilimini içinden çıkaralım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
İrmikli İç Harcın Hazırlanışı:
  • Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  • Kıvamı koyulaşıp, piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.
Şöbiyetin Hazırlanışı:
  • Tereyağını bir tavada eritelim ve ilk sıcaklığının geçmesi için biraz soğutalım.
  • Tezgaha 2 kat baklavalık yufkayı serelim.
  • Bir fırça yardımıyla her yerini güzelce tereyağı ile yağlayalım.
  • Üzerine tekrar 2 kat yufka serelim. Her aşamada 2'şer adet yufka serip aralarını yağlayıp tekrar 2 kat yufka şeklinde yapalım. Toplamda 10 adet baklavalık yufka için bu işlemi toplamda 5 kez olacak şekilde tekrarlayalım.
  • Baklavalık yufkaları kare şeklinde 16 eş parçaya keselim.
  • Kare kestiğimiz parçalara birer tutam Antep fıstığı ekleyelim.
  • Her birine yarım çay kaşığı kadar irmikli harçtan ekleyelim.
  • Şöbiyetleri üçgen şeklinde tek tek kapatalım.
  • Yağlanmış fırın kabına dizelim.
  • Son olarak üzerine kalan tereyağını sürelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız sıcak şöbiyetlerin üzerine soğuk şerbeti eşit bir şekilde dökelim. Oda sıcaklığında şerbetini çekmesi için 1 saat kadar bekletelim.
  • Üzerine toz Antep fıstığı serpelim.
  • Afiyet olsun.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Geri