Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini koyalım ve 15 dakika kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra limon dilimini içinden çıkaralım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
İrmikli İç Harcın Hazırlanışı:
Süt, irmik ve toz şekeri bir tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Kıvamı koyulaşıp, piştikten sonra bir kenarda soğumaya bırakalım.
Şöbiyetin Hazırlanışı:
Tereyağını bir tavada eritelim ve ilk sıcaklığının geçmesi için biraz soğutalım.
Tezgaha 2 kat baklavalık yufkayı serelim.
Bir fırça yardımıyla her yerini güzelce tereyağı ile yağlayalım.
Üzerine tekrar 2 kat yufka serelim. Her aşamada 2'şer adet yufka serip aralarını yağlayıp tekrar 2 kat yufka şeklinde yapalım. Toplamda 10 adet baklavalık yufka için bu işlemi toplamda 5 kez olacak şekilde tekrarlayalım.
Baklavalık yufkaları kare şeklinde 16 eş parçaya keselim.
Kare kestiğimiz parçalara birer tutam Antep fıstığı ekleyelim.
Her birine yarım çay kaşığı kadar irmikli harçtan ekleyelim.
Şöbiyetleri üçgen şeklinde tek tek kapatalım.
Yağlanmış fırın kabına dizelim.
Son olarak üzerine kalan tereyağını sürelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız sıcak şöbiyetlerin üzerine soğuk şerbeti eşit bir şekilde dökelim. Oda sıcaklığında şerbetini çekmesi için 1 saat kadar bekletelim.